Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Περιφέρεια Κρήτης: Έγκριση για έξι μικρά λεωφορεία για τη μετακίνηση ΑμεΑ

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης άναψε το «πράσινο φως» για να αποκτηθούν έξι μικρά λεωφορεία από την περιφέρεια Κρήτης για τη μετακίνηση 250 και πλέον παιδιών από και προς τις κοινωνικές δομές ΑμεΑ όπου εξυπηρετούνται.

Η σχετική απόφαση για τη χρηματοδότηση με πόρους του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» -η οποία αφορά τέσσερα κέντρα στήριξης Ατόμων με Αναπηρία- με το ποσό των 639.220 ευρώ για την αγορά των οχημάτων που θα μεταφέρουν τα εξυπηρετούμενα άτομα των δομών, ελήφθη στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής καταπολέμησης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης.

Οι φορείς κοινωνικής προσφοράς που εξυπηρετούνται 
Η προμήθεια των οχημάτων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορούν την Ένωση Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων απροσαρμόστων ατόμων - Κέντρο ειδικών παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή», το Σύλλογο Δικαίωμα στη Ζωή, το Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας & Παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου (ΔΟΚΑΠΠΑΜ) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με αυτιστικά στοιχεία και Νοητική Στέρηση «Η Μεγαλόχαρη».

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί μέσα από αυτή τη συνεργασία ακούγοντας τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε όλη την Κρήτη για τις μετακινήσεις των παιδιών, διασφαλίσαμε αυτούς τους πόρους και εκτιμώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών θα έχουμε τα 6 νέα λεωφορεία για να μετακινούνται τα παιδιά».

Ο περιφερειάρχης παράλληλα ανέφερε ότι η περιφέρεια Κρήτης στηρίζει όλες τις κοινωνικές δομές μέσω του περιφερειακού της προγράμματος επισημαίνοντας ότι η οικονομική στήριξη της λειτουργίας τους θα ανανεωθεί για άλλα τρία χρόνια ακόμα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου