Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Προκρίνεται η λύση της επέκτασης του Μετρό προς Κερατσίνι και Πέραμα

Περισσότερο προσανατολισμένο σε μελλοντική επέκταση του Μετρό προς το Κερατσίνι και το Πέραμα είναι το Υπουργείο Υποδομών και η Αττικό Μετρό.

Σε ερώτηση που ετέθη στον Υπ.Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες η απάντηση ήταν σαφής.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν να δούμε στο μέλλον το Μετρό να φτάνει σε αυτούς τους δύο Δήμους ως κλάδος της Γραμμής 3 με εκκίνηση από τη Νίκαια ή τα Μανιάτικα με στόχο να καλύψουν τα πυκνοκατοικημένα προάστια.

Αυτό θα προκύψει βέβαια από την σχεδιαζόμενη επικαιροποίηση της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό (ΜΑΜ) που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα η Αττικό Μετρό.

Θυμίζουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια στα πλάνα της Αττικό Μετρό υπήρχε η επέκταση του Τραμ από το λιμάνι του Πειραιά στο Κερατσίνι και το Πέραμα όμως προς το παρόν τα σχέδια αυτά έχουν παγώσει λόγω της αντίδρασης που έχει προβάλει ο Δήμαρχος Περάματος που ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης του Μετρό προκειμένου να καλυφθεί η περιοχή.

Βέβαια ακόμα και αν τελικά επιλεγεί να πάει το Μετρό αντί για το Τραμ, θα μιλάμε για ένα πλάνο που κανείς δεν ξέρει πόσα χρόνια θα πάρει για να μπει σε υλοποίηση μιας και τώρα στη «σειρά» για χρηματοδότηση και υλοποίηση είναι η Γραμμή 4 με κόστος πάνω από 2 δις.ευρώ και η επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον με κόστος επίσης 400 εκατ.ευρώ.

Αντιθέτως το Τραμ με κόστος στο 1/10 από το Μετρό θα μπορούσε πολύ πιο γρήγορα να φτάσει να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί, προσφέροντας τη δυνατότητα στην περιοχή να συνδεθεί με το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχίας της πρωτεύουσας.

ΠΗΓΗ: Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου