Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Έτσι έκλεβαν τσάντες από ανυποψίαστους επιβάτες στον σταθμό Λαρίσης (Βίντεο)

Βίντεο που δείχνει τον τρόπο που δρούσε η πολυμελής συμμορία που προχωρούσε σε κλοπές τσαντών, πορτοφολιών κι άλλων αντικειμένων από ανυποψίαστους επιβάτες του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών, παρουσιάζει «Το Βήμα».

Στο βίντεο εικονίζεται ο ένας εκ τω δραστών που κινείται όρθιος (με τσάντα στη πλάτη ) στην αριστερή πλευρά της εικόνας να αρπάζει την τσάντα μιας ανυποψίαστης γυναίκας που κάθεται στις μεταλλικές θέσεις του σταθμού.

Σύμφωνα με τη ΕΛΑΣ συνεργοί του δράστη ήταν ένας νεαρός και μία γυναίκα που κάθισαν δίπλα από το θύμα κι είχαν στόχο να της αποσπάσουν την προσοχή. Τα άτομα αυτά σηκώθηκαν κι αποχώρησαν μετά την αρπαγή της τσάντας που όπως δηλώθηκε περιείχε χρυσαφικά αξίας περίπου 40.000 ευρώ.

Από τις έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας και του Τμήματος Κολωνού συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί (ηλικίας 32 και 33 ετών από την Αλγερία και την Συρία) που προέβαιναν συστηματικά στις συγκεκριμένες αρπαγές τσαντών.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός άλλου θύματος από την Θεσσαλονίκη, ένα από τα μέλη της συμμορίας τον πλησίασε και του προσέφερε ένα χαρτομάντιλο, δείχνοντας το μπουφάν του, εννοώντας ότι είχε λερωθεί.

Τότε, άφησε την τσάντα που κρατούσε στο έδαφος και έβγαλε το μπουφάν του, προκειμένου να το καθαρίσει και ο αλλοδαπός έφυγε. 

Όταν καθάρισε και το πίσω μέρος του μπουφάν, ο παθών διαπίστωσε ότι η τσάντα του έλειπε από το σημείο όπου την είχε αφήσει και συνειδητοποίησε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός τον απασχόλησε, προκειμένου ο άλλος συνεργός του, τον οποίο δεν είδε, να αφαιρέσει την τσάντα του.

Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ προέκυψε ότι ορισμένα από τα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί τουλάχιστον 3-4 ακόμη φορές στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, για κλοπές αλλά συνέχισαν την δράση τους. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου