Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Χρ. Σπίρτζης: Μέσα στο 2019 ξεκινούν δοκιμαστικά δρομολόγια στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Μέσα στο 2019 ολοκληρώνονται τα έργα και ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο Μετρό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. 

Όπως σημείωσε σε σχετική ερώτηση "μέσα στο 2019 θα ξεκινήσουν δρομολόγια δοκιμαστικά, γιατί είναι το πρώτο Μετρό που γίνεται στη χώρα μας χωρίς οδηγό. 

Πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές που υπάρχουν, έχουμε ένα μεγάλο διάστημα λειτουργίας δοκιμαστικής, για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα, που πιθανά υπάρχουν και να κινούνται οι πολίτες με ασφάλεια, να εκπαιδευτεί το προσωπικό, που θα λειτουργεί τους συρμούς, που θα συντηρεί τις εγκαταστάσεις.

Επομένως το πρώτο εξάμηνο του 2019, αυτός είναι ο στόχος μας, θα έχουν ολοκληρωθεί οι σταθμοί, τα έργα πολιτικού μηχανικού, θα έχουν έρθει οι πρώτοι συρμοί ή κάποιοι από τους πρώτους συρμούς, θα ολοκληρώνεται σιγά-σιγά το αμαξοστάσιο και τα ηλεκτρονικά συστήματα που πρέπει να υπάρχουν στο έργο.

Η παραμετροποίηση όλων αυτών των θεμάτων συμβατικά θα γίνει το φθινόπωρο του 2019, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και πιέζουμε να γίνει νωρίτερα. Θα έχει ξεκινήσει μέχρι τότε η δοκιμαστική λειτουργία.

Σε σχέση με το τι θα γίνει στον σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ο κ.Σπίρτζης υπογράμμισε ότι δόθηκε λύση επειδή ο σταθμός διατηρεί τα αρχαία και "δεν τα αποκολλούμε, όπως έλεγαν πριν λίγα χρόνια ότι δεν υπάρχει τεχνική λύση, βρέθηκε, την βρήκαμε την τεχνική λύση και μέχρι να κατασκευαστεί ο σταθμός Βενιζέλου οι συρμοί θα διέρχονται από το σταθμό Βενιζέλου, από το συγκεκριμένο σημείο. Άρα μιλάμε για τη λειτουργία του συνόλου του έργου, που θα φτάνει μέχρι το νέο σιδηροδρομικό σταθμό".

Ο Υπουργός δήλωσε την απορία του για τις αντιδράσεις και οπως είπε "απορώ πραγματικά που αντί να το χαίρονται, αντί να συμμετέχουν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου και σε αυτό έχουν την ίδια μεμψίμοιρη κριτική, αν θέλετε και διαφοροποίηση, ότι δήθεν κάνουμε εγκαίνια".

ΠΗΓΗ: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου