Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Σάλος με συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ: Ζητούν αποκλεισμό των προσφύγων από τα λεωφορεία

Επιστολή με αίτημα, οι πρόσφυγες να μετακινούνται με μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία, για να μη ''μολύνουν'' με ασθένειες τους οδηγούς και τους επιβάτες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, συνέταξε και απέστειλε στη διοίκηση του Οργανισμού, η παράταξη ΔΡΟΜΕΑΣ.

Η συγκεκριμένη επιστολή συνυπογράφουν τέσσερις εκλεγμένοι στη διοίκηση του συνδικάτου και ζητούν οι πρόσφυγες να μετακινούνται με μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία για να μη «μολύνουν» με ασθένειες τους οδηγούς και το υπόλοιπο επιβατικό κοινό.

Μάλιστα, παρουσιάζουν τους πρόσφυγες ως αγριάνθρωπους που παρενοχλούν και επιτίθενται στους άλλους επιβάτες, ζητούν σεκιούριτι μέσα στα λεωφορεία, κλειστά κουβούκλια για τους οδηγούς που να έχουν «κουμπί πανικού» αλλά και να γίνονται αιματολογικές εξετάσεις στους οδηγούς για να φανεί αν κόλλησαν κάποια μολυσματική ασθένεια.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η εν λόγω παράταξη, «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, επίσης, ραγδαία αύξηση των φαινομένων προπηλακισμού και παραβατικών συμπεριφορών των προσφύγων- μεταναστών.

Επίσης, λόγω των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής στις δομές φιλοξενίας τους αλλά και λόγω της κουλτούρας τους σε σχέση με την προσωπική τους υγιεινή, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπόλοιπους επιβάτες, οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσά τους».

Ακόμη, κατηγορούν τους πρόσφυγες ότι καθημερινά δεν πληρώνουν κόμιστρο, ότι οχλαγωγούν, ότι παρενοχλούν σεξουαλικά και ότι επιτίθενται σε οδηγούς και σε άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Παππάς: Η δημοκρατία έχει και όρια 
Για «κείμενο μιας παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις που διασπά τους εργαζόμενους και δεν τους ενώνει», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) Στέλιος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", κληθείς να σχολιάσει το έγγραφο της παράταξης.

«Το έγγραφο λέει ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι οι μετανάστες είναι ξένο σώμα στην κοινωνία (...) ότι δεν πληρώνουν εισιτήριο, κάτι το οποίο είναι απολύτως ψευδές, ότι μυρίζουν και είναι άπλυτοι και βεβαίως, μήπως θα πρέπει να τους βάλουμε και ένα αστεράκι να τους γνωρίζουμε(...); 

 Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης δεν μπορεί να ισχύσει. Και δεν μπορεί να επανέλθει. Και εδώ χρειάζεται να υπάρχει ένα μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο απέναντι σ' αυτά τα φαινόμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη παράταξη ως μειοψηφία και αφού σημείωσε ότι το έγγραφο επεστράφη ως απαράδεκτο, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει διάλογο μαζί τους. 

Όπως ανέφερε, δεν θα προχωρήσει σε διάλογο «με κάποιες παρατάξεις, πολύ περισσότερο όταν αυτές εμφορούνται από ρατσιστικές αντιλήψεις. Τέτοιου τύπου φαινόμενα έτσι και επισημανθούν στο μέλλον θα πατάσσονται με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα. Η Δημοκρατία έχει ανεκτικότητα, αλλά έχει και όρια».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενοχοποιούμε τους εργαζόμενους, διότι δεν πρόκειται για κείμενο του σωματείου, είναι κείμενο μιας παράταξης, η οποία απ' ό,τι φαίνεται εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις. 

Όχι μόνο δεν ενισχύει τη δυνατότητα διεκδίκησης δικαιωμάτων εκ μέρους των εργαζομένων αλλά διασπάει τους εργαζόμενους», είπε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έλαβαν θέση και είναι κατηγορηματικά εναντίον του συγκεκριμένου φαινομένου. 

ΠΗΓΗ: athensvoice


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου