Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ο Στ. Παππάς για το ξενοφοβικό κείμενο παράταξης του σωματείου οδηγών λεωφορείων του ΟΑΣΘ (Βίντεο)

"Σε πλήρη αντίθεση είναι η δική μας αντίληψη που θεωρεί ότι πρέπει να εντάξουμε αυτό τον πληθυσμό στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και να ζούμε αρμονικά" τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι "συζητάμε με οποιονδήποτε όχι όμως διαπραγματεύσεις με επιμέρους παρατάξεις".

Η ανακοίνωση της δεύτερης παράταξης του σωματείου οδηγών λεωφορείων ΟΑΣΘ αναφέρει στη γενική της αντίληψη ότι είναι ξένα σώματα από την κοινωνία μας και πρέπει να τους περιθωριοποιήσουμε και να παίρνουμε διάφορα μέτρα για τους πρόσφυγες ώστε να τους περιθωριοποιήσουμε.



Όπως υπογράμμισε ο Στέλιος Παππάς εξαιρετικά μεγάλη ήταν η αντίδραση στο κείμενο και από τους εκπροσώπους του σωματείου και από κόσμο που συμπαρίσταται στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

"Οι εκπρόσωποι του σωματείου ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτή την επιστολή. Δεν μπορεί να πάρει η μπάλα όλους τους εργαζόμενους και να αμαυρώνεται η προσπάθεια που κάνουμε".

"Υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη αντίδραση σε αυτό το κείμενο και πολλοί είναι οι άνθρωποι που έρχονται να συμπαρασταθούν στη δική μας προσπάθεια να απομονώσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Πρέπει να υπάρξει πανδημοκρατικό μέτωπο ανεξαρτήτως φορέων και προσώπων ώστε να απομονωθούν τέτοιου είδους πρακτικές".

Ο Στέλιος Παππάς υπενθύμισε τέλος ότι "ως χώρα έχουμε ζήσει ζητήματα προσφυγιάς διαχρονικά. Τα χρόνια του 50 και του 60 εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες Έλληνες ήταν στο εξωτερικό και η ελληνική οικονομία ζούσε με το μεταναστευτικό συνάλλαγμα όταν οι άνθρωποι μας ήταν έξω και τους αποκαλούσαν γκασταρμπάιτερ. Επιπλέον ο ελληνικός λαός έχει πάρει εύσημα για τον τρόπο που αντιμετώπισε τα μεταναστευτικά φαινόμενα".

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου