Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Επαπειλούμενο είδος οι συγκοινωνίες της Νέας Υόρκης

Σοβαρότατη κρίση διανύουν το μετρό και τα λεωφορεία της Νέας Υόρκης. Η κατάσταση, προειδοποιούν οι αρμόδιες αρχές, μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη - και ακριβότερη.

Χωρίς μία ένεση ρευστότητας άμεσα, η Αρχή Μητροπολιτικών Μεταφορών (MTA) προειδοποιεί ότι θα πρέπει να περικόψει υπηρεσίες ή να αυξήσει τα κόμιστρα.

«Δεν θέλουμε να κατέβουμε αυτόν τον δρόμο. Σίγουρα όχι. Είναι ανάθεμα για ’μενα», υποστηρίζει στην «Guardian» ο πρόεδρος των Συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης Άντι Μπίφορντ.

Τα οικονομικά του συστήματος έκαναν μεγάλη βουτιά εν μέρει διότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν μικρότερη επισκεψιμότητα και κατά συνέπεια μικρότερα έσοδα από εισιτήρια.

Αναπόφευκτα, η μείωση αυτή σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα κόμιστρα, χωρίς να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες. Η πρώτη αύξηση αναμένεται μάλιστα να τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάρτιο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο επικρατέστερες προτάσεις, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι συγκοινωνίες της Νέας Υόρκης. Η πρώτη προβλέπει αύξηση του εισιτηρίου από τα 2,75 δολάρια στα 3 δολάρια. Η δεύτερη προβλέπει σταθερό εισιτήριο, αλλά αύξηση της μηνιαίας κάρτας και μείωση των προνομίων των σταθερών επιβατών.

Μία ακόμη πρόταση έχει τεθεί επί τάπητος, η οποία προβλέπει ετήσιες περικοπές της τάξης των 41 εκατ. δολαρίων, αυξάνοντας τον χρόνο αναμονής για συγκεκριμένες διαδρομές. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου