Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ζαχάρω: Επιχείρησαν να πωλήσουν παράνομα το λεωφορείο - δώρο της Εθνικής Τράπεζας προς τους πυρόπληκτους

Ο σουρεαλισμός και οι λοβιτούρες καλά κρατούν στο «αυτόνομο κρατίδιο» της Ζαχάρως Ηλείας με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας.

Μερικούς μήνες μετά την τελεσίδικη καταδίκη του έκπτωτου δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου στο Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκισης 18 μηνών για την εμπλοκή του στην πρωτοφανή κομπίνα της αγοράς ενός απορριμματοφόρου από την Γερμανία που είχε αποκαλύψει τον Ιούλιο του 2015 το http://apokalypseis.com/?p=8601 , η παράταξη του Κώστα Αλεξανδρόπουλου που είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο, αποκάλυψε και κατήγγειλε δημόσια ότι με την ανοχή της δημοτικής Αρχής, ιδιώτης έβαλε πωλητήριο στο λεωφορείο του δήμου, αξίας άνω των 80.000 ευρώ το οποίο είχε δωρίσει καινούριο μετά τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, η Εθνική Τράπεζα !

Το όχημα σύμφωνα με πληροφορίες έχει διανύσει μόλις 30.000 χιλιόμετρα.

Το θέμα της εκποίησης η της πώλησης του οχήματος είχε έρθει πριν από καιρό στο Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μείζονος Αντιπολίτευσης, η οποία κατήγγειλε την πρόχειρη, σχεδόν ερασιτεχνική και άνευ στοιχείων εισήγηση με αποτέλεσμα να αποσυρθεί και να ξαναμπεί κανονικά σε άλλη μελλοντική συνεδρίαση.

Και ενώ το θέμα είχε αποσυρθεί και υποτίθεται ότι συγκεντρώνονταν όλα εκείνα τα στοιχεία περί εκτιμήσεων, αξιολόγησης κόστους κλπ, ο Δημοτικός Σύμβουλος της «ΝΕ.Δ.Α» Τάσος Αλτάνης παρουσίασε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, διαδικτυακή αγγελία από… ιδιώτη (!) που είχε βάλει πωλητήριο στο λεωφορείο του Δήμου!

Άναυδο το Σώμα και όσοι φυσικά δεν γνώριζαν τι είχε μεθοδευτεί, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτή την μονομερή, αντιδεοντολογική, περίεργη και χωρίς προηγούμενη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ενέργεια. 

Η παράταξη της «ΝΕ.Δ.Α», ο επικεφαλής της Κώστας Αλεξανδρόπουλος και ο ίδιος ο κ. Αλτάνης στον οποίο ανετέθη ο χειρισμός του θέματος, κατήγγειλαν το γεγονός μιλώντας για άλλη μια παραβατική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για την οποία θα αναζητηθούν ενδεχομένως και ποινικές ευθύνες.

Η «ΝΕ.Δ.Α» τονίζει ακόμη ότι είναι αμφίβολο αν και η δωρήτρια ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει ενημερωθεί για όλες αυτές τις… ευτράπελες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και ερωτά: έχουν τηρηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις της χορηγίας αυτής σχετικά με την λειτουργία του οχήματος, και δύναται αυτό να εκποιηθεί λίγα χρόνια μετά από τη δωρεά του για την παροχή κοινωνικού έργου στον Δήμο Ζαχάρως; 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου