Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Στην αντεπίθεση η ΣΤΑ.ΣΥ. για τις στάσεις εργασίας στο Μετρό

Με αγωγή που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απαντά η ΣΤΑ.ΣΥ. στην απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων του μετρό για τις στάσεις εργασίας. 

Το πρωινό «φρένο» στις Γραμμές 2 και 3 από την έναρξη λειτουργίας ως τις 9.00 ήταν σίγουρο, καθώς η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να κριθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική θα συζητιόταν, όπως πληροφορείται το «Βήμα», στις 9.00 σήμερα το πρωί -δεδομένου ότι χθες-, δεν συζητούνταν τέτοιες αγωγές.

Ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου και φυσικά τη σχετική αντίδραση των εργαζομένων, μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη σχετικά με τη δεύτερη προειδοποιητική κινητοποίηση της ημέρας από τις 23.00 έως και τη λήξη της λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) με την ανακοίνωση των δύο στάσεων εργασίας επισήμανε κιόλας ότι πρόκειται για προειδοποιητικές κινητοποιήσεις. 

Οι εργαζόμενοι θέτουν ανάμεσα στα κρίσιμα ζητήματα την έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, προσωπικού κι αναλώσιμων, κάνοντας λόγο για συνθήκες διάλυσης και αποδόμησης του Μετρό Γραμμές 1, 2, 3 και ΤΡΑΜ.

Επισημαίνεται ότι το ΣΕΛΜΑ έχει μέλη και εργαζόμενους της Γραμμής 1 (ηλεκτρικός) και του τραμ, όμως μέχρι σήμερα στις απεργιακές του κινητοποιήσεις τα εν λόγω μέσα δεν είχαν κατεβάσει χειρόφρενο.

Επίσης, οι ακινητοποιημένοι συρμοί, τα άδεια εκδοτήρια, η τεχνική βάση χωρίς προσωπικό, οι συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, τα εγκαταλελειμμένα σταθμαρχεία τίθενται επί τάπητος από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. 

Ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες για προαγωγές και υποβιβασμούς με αδιαφανείς διαδικασίες από τη διοίκηση της εταιρείας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου