Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Νέοι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης σε ΚΤΕΛ και ΟΑΣΑ

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται η νέα απόφαση για δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης σε ΚΤΕΛ και ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, με νέο έγγραφο, εφαρμόζεται το δικαίωμα μετακίνησης με τα ΜΜΜ, των ΑμεΑ, με την χορήγηση εισιτηρίου και έκπτωση 100% στους κατόχους των ειδικών δελτίων μετακίνησης, οι οποίοι θα μπορούν να ταξιδεύουν σε όλες τις περιοχές που καλύπτουν συγκοινωνιακώς οι φορείς Υπεραστικών Συγκοινωνιών που εκτελούν αστικές επιβατικές γραμμές στις πόλεις.

Με πρόσφατη απόφαση των υπ. Εργασίας και Οικονομικών, καθορίζονταν οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Η απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, περιλαμβάνει τα εξής -απαραίτητα- δικαιολογητικά για τους δικαιούχους:
  • Ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%
  • Ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 23.000 ευρώ
  • Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 29.000 ευρώ (προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω)
Σημειώστε ότι, το ύψος του εισοδήματος αποδεικνύεται με το εκκαθαριστικό σημείωμα της δήλωσης του φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2017, ενώ το δελτίο μετακίνησης για τους μόνιμους κατοίκους των κατά περίπτωση Περιφερειακών Ενοτήτων, χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών καθώς και από τα ΚΕΠ της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν στην Υπηρεσία γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών σε ισχύ, στην οποία θα αναγράφεται απαραίτητα το ποσοστό αναπηρίας. Όσοι λαμβάνουν σύνταξη επ' αόριστον με απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού φορέα ή του ΕΦΚΑ, δικαιούνται δελτίο μετακίνησης χωρίς να απαιτείται η έκδοση πρόσθετης γνωμάτευσης.

Δείτε τις 3 ξεχωριστές αποφάσεις (pdf): 

apofasi_1.pdfΑπόφαση 1Απόφαση 2Απόφαση 3




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου