Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Έτσι θα είναι ο συρμός του μετρό στη Θεσσαλονίκη - Παραδόθηκε το πρώτο βαγόνι (Βίντεο)

Το πρώτο από τα βαγόνια που θα τρέχουν σε λίγα χρόνια στις ράγες του Μετρό Θεσσαλονίκης, έφτασε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 9 Σεπτεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό», Γιάννη Μυλόπουλο πρόκειται για ένα υπερσύγχρονης τεχνολογίας, χωρίς οδηγό, βαγόνι που θα κυκλοφορήσει δοκιμαστικά το 2019 και εμπορικά το 2020, οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία του Μετρό, στη Θεσσαλονίκη.

«Οι συρμοί θα αρχίσουν να παραδίδονται στις αρχές του 2019 (σ.σ.Φεβρουάριο) και η παράδοσή τους εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του ίδιου έτους, όπως και η (σιδηροδρομική) επιδομή», εξηγεί ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.

Καθημερινά θα κινούνται στις σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης 18 αυτόματοι συρμοί, πλήρως κλιματιζόμενοι και χωρίς οδηγό.

«Κάθε συρμός αποτελείται από τέσσερα βαγόνια. Το συνολικό μήκος κάθε συρμού είναι 51 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι κάθε βαγόνι έχει μήκος περίπου 12,5 μέτρων. Το δε πλάτος είναι 2,65 μέτρα. Κάθε συρμός θα έχει χωρητικότητα 450 επιβατών, εκ των οποίων οι 76 καθήμενοι, καθώς και δύο θέσεις για ΑμΕΑ, ενώ θα υπάρχουν διπλές θύρες, μία στο βαγόνι και μία στην αποβάθρα. Η θύρα της αποβάθρας θα είναι κλειστή όταν δεν υπάρχει συρμός, ώστε να μη μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα στη γραμμή» επισημαίνει ο κ. Μυλόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο η αποβάθρα θα έχει μήκος 60 μέτρων.

Όπως και στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις της ΔΕΘ, το βαγόνι θα είναι επισκέψιμο για τους κατοίκους και επισκέπτες της Έκθεσης. Τη μεταφορά του στην Ελλάδα ανέλαβε η «Ansaldo-Hitachi», στο εργοστάσιο της οποίας, στην Τοσκάνη της Ιταλίας, παράγεται το τροχαίο υλικό.

Σύμφωνα με παλαιότερη ανάρτηση του κ. Μυλόπουλου στα κοινωνικά δίκτυα, τα τρένα του Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν ήδη περάσει με επιτυχία τις δοκιμές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του συνόλου των υπόγειων σηράγγων του Μετρό Θεσσαλονίκης (με την ολοκλήρωση της διάνοιξης και της δεύτερης σήραγγας στην επέκταση προς Καλαμαριά).

Παράλληλα, με βάση το χρονοδιάγραμμα των επόμενων σταδίων του έργου, που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούνιο, οι σιδηροτροχιές θα έχουν τοποθετηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2019, το πρώτο τρένο προς δρομολόγηση θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2019 και το αμαξοστάσιο θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του ιδίου έτους.

Δείτε το βίντεο από το εσωτερικό του βαγονιού: 



ΠΗΓΗ: sidirodromikanea.blogspot.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου