Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Για λίγες χιλιάδες € μένει ακινητοποιημένο το λεωφορείο, για παιδιά με αναπηρία, του Δήμου Ορεστιάδας

Έκκληση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Δοξιπάρας προς όποιον μπορεί να βοηθήσει

Της Κικής Ηπειρώτου

Μεγάλη και συγκινητική ήταν η κινητοποίηση και η ανταπόκριση των κατοίκων του Δήμου Ορεστιάδας, στην προσπάθεια του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Δοξιπάρας «Ο Αητός» να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά ενός λεωφορείου, το οποίο θα εξυπηρετούσε τη μετακίνηση των παιδιών με αναπηρία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Ορεστιάδας. 

Αρκετούς μήνες μετά, κι ενώ ο αρχικός στόχος επιτεύχθηκε, με την αγορά του οχήματος, το θέμα έχει «κολλήσει» στον εκτελωνισμό του, για τον οποίο, όσο περνά ο καιρός, απαιτούνται όλο και περισσότερα χρήματα...

Ο σύλλογος απευθύνει έκκληση προς όποιον μπορεί να βοηθήσει, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται προκειμένου να εκτελωνιστεί το λεωφορείο και να χρησιμοποιηθεί από το ΚΔΑΠ. 

Σημειώνεται πως για να μαζευτούν τα χρήματα για την αγορά του λεωφορείου, είχε πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα συναυλία με την Πέγκυ Ζήνα, η οποία συμμετείχε αφιλοκερδώς. 

Από τα έσοδα της συναυλίας, αλλά και άλλες χορηγίες ιδιωτών, μετά από πρωτοφανή κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Ορεστιάδας, συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό των 15.100 ευρώ. 

Το λεωφορείο αγοράστηκε μεταχειρισμένο από τη Γερμανία και κόστισε 10.900 ευρώ. Το υπολειπόμενο ποσό δαπανήθηκε για να περάσει από ΚΤΕΟ στη Γερμανία, για να τοποθετηθούν οι πινακίδες της μεταφοράς του στην Ελλάδα, για τα έξοδα μεταφοράς του και για την αμοιβή του οδηγού που το έφερε έως τον Έβρο.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναστασία Γκαϊδατζή, ταξίδεψε με δικά της έξοδα δύο φορές στη Γερμανία, ώστε να διενεργήσει όλες τις διαδικασίες αγοράς του λεωφορείου. Μετά τα παραπάνω και αφού το λεωφορείο έφτασε στην Ορεστιάδα, το μήνα Μάιο 2018, ξεκίνησε η διαδικασία του εκτελωνισμού του. Ο εκτελωνιστής, Παναγιώτης Ευσταθιάδης, προσφέρθηκε, προς τιμήν του, να βοηθήσει αφιλοκερδώς στη διαδικασία του εκτελωνισμού.

Όμως για τον εκτελωνισμό απαιτείτο το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο δεν υπήρχε. Από τότε και έως σήμερα το ποσό αυτό έχει αυξηθεί κατά πολύ και συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς, διότι για κάθε ημέρα καθυστέρησης εκτελωνισμού επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 35 ευρώ. 

Σήμερα βρίσκεται περίπου στο ύψος των 8.000 ευρώ. Επιπλέον, η παραμονή του λεωφορείου σε ακινησία όλους αυτούς τους μήνες του μη εκτελωνισμού του θα οδηγήσει σταδιακά σε φθορά και υποβάθμιση της αξίας του.

«Είναι αναγκαίο επομένως να εξασφαλιστεί το ποσό αυτό, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προς αποφυγή μεγαλύτερης αύξησης του ποσού αλλά και φθοράς του λεωφορείου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκτελωνίσουμε το λεωφορείο και να το παραδώσουμε στο Δήμο Ορεστιάδας και επιτέλους να αποδοθεί προς χρήση στους δικαιούχους του, τα παιδιά με αναπηρία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ορεστιάδας» σημειώνει η πρόεδρος του συλλόγου και συνεχίζει: 

«Για το λόγο αυτό καλούμε τους δημότες του Δήμου Ορεστιάδας, αλλά και οποιουσδήποτε άλλους ενδιαφέρονται, να προσφέρουν όποιο χρηματικό ποσό μπορεί ο καθένας, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό του εκτελωνισμού. 

 Θα είναι άδικο να πάει χαμένη η έως σήμερα συλλογική προσπάθεια των κατοίκων του Δήμου Ορεστιάδας για την αγορά του λεωφορείου και να μην φτάσει τελικά προς χρήση στα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης».

ΚΟΥΤΑΚΙ 
Για τις προσφορές σας μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6943868263, 6983523120 και 6944524684, καθώς και στο βιβλιοπωλείο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ όπως και στο βιβλιοχαρτοπωλείο ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, στα οποία με απόδειξη θα μπορείτε να καταβάλλετε το ποσό που επιθυμείτε. 

Παράλληλα θα επιδιωχθεί η διοργάνωση και δεύτερης φιλανθρωπικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση του τυχόν υπολειπόμενου ποσού. 

ΠΗΓΗ: gnomionline.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου