Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Δέκα "τύποι" επιβατών στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Τα αστικά λεωφορεία, το μόνο μέσο μεταφοράς για την Θεσσαλονίκη, αποτελούν μέρος ανυπόφορης καθημερινής ρουτίνας. 

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μια χιουμοριστική διάσταση, μελετώντας μερικούς από τους πιο περίεργους τύπους που συναντάς, στα λεωφορεία σε καθημερινή βάση. 

1. Ο "κοινωνικός" 
Είναι συνήθως αυτός ο τύπος που έχει ξεχάσει τα ακουστικά του και το κινητό του δεν έχει μπαταρία, οπότε κοιτάει να περάσει την ώρα του ευχάριστα πιάνοντας κουβέντα με τον διπλανό του στο λεωφορείο. 

Τι κι αν το λεωφορείο είναι γεμάτο και δεν αναπνέεις καν, αυτός σε πέντε στάσεις θα προλάβει να σου λύσει το κυπριακό και να σου αναλύσει τα ζώδια. 

2. Ο "σκληρός" 
Είναι ο τύπος που οι πλάτες του πιάνουν και δύο θέσεις, σε αγριοκοιτάει άμα τον κοιτάξεις και γενικά μπροστά σου φαίνεται γίγαντας. 

Άμα όμως καθίσεις δίπλα του, τα ακουστικά του παίζουν Taylor Swift. Γατάκι τελικά… 

3. Ο "έχω νέα" 
Ο τύπος αυτός είναι συνήθως γυναικείου φίλου, θέλει απεγνωσμένα να πάει για καφέ με τις φίλες της, αλλά δεν έχει χρόνο, οπότε τις παίρνει τηλέφωνο όταν ανεβαίνει στο λεωφορείο. 

Έξαλλη λοιπόν από τα γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες, ασχέτως αν την περικλείουν άλλοι 100, αναλύει μιλώντας δυνατά την κάθε λεπτομέρεια από τα νέα της. 

Αν την ακούσεις νομίζεις πως η ζωή της είναι βραζιλιάνικο σίριαλ. Δεν μας νοιάζει γλυκιά μου αν ο Σάκης δούλευε μέχρι τις 3 εχθές...

4. Ο "ησυχία" 
Τις περισσότερες φορές είναι "τύποι" μεγαλύτερης ηλικίας, το ακριβώς αντίθετο με το νούμερο 3, που πιστεύουν ότι το λεωφορείο είναι χώρος εκκλησιασμού, οπότε απαιτούν εσύ να απενεργοποιήσεις το κινητό σου τηλέφωνο και να μην βγάλεις άχνα μέχρι να κατέβεις στην στάση σου. 

Τι και αν σε παίρνει η μαμά για να σου πει τα μόρια σου στις πανελλήνιες, εσύ δεν θα το σηκώσεις γιατί ο τύπος αυτός θα σου την πει με τον πιο αγενή τρόπο και μετά ψάξε καράβι να φύγεις. 

5. Ο "δεν έχω ισορροπία" 
Έστω ότι το λεωφορείο πάει με 20 και η κίνηση στους δρόμους είναι ασφυκτική, ένα απότομο φρενάρισμα του οδηγού αρκεί για να πέσει πάνω σου αυτός ο τύπος κι εσύ να πέσεις πάνω σε κάποιον άλλο και να γίνει το ντόμινο. 

Ξέρει πως δεν έχει ισορροπία, το καταλαβαίνει μόλις ανέβει στο αστικό, αλλά αρνείται κατηγορηματικά να πιαστεί από κάπου, πιστεύοντας ότι δεν θα βρει πάτωμα μέχρι το επόμενο φρενάρισμα. 

Εκτός αν είναι άλλες οι προθέσεις της πτώσης επάνω σου...

6. Ο "θέση" 
Αυτοί οι τύποι σίγουρα είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Ανεβαίνουν στο αστικό, σε σπρώχνουν και πλησιάζουν τις θέσεις απειλητικά λες και είναι το θήραμα τους. 

Κοιτάνε όποιον κάθεται, σαν να του λένε "σήκω" και στην χειρότερη το απαιτούν, έχοντας ως δικαιολογία την ηλικία τους και το πόσο πόνεσε η μέση τους σήμερα. 

Ακόμα και αν κατεβαίνουν στην επόμενη στάση, θεώρησε το δεδομένο ότι θα "κλάψεις" την θέση σου. 

7. Ο "δεν φοράω αποσμητικό" 
Όπως είναι λογικό, ή μάλλον δεν είναι, εμείς το θεωρούμε λογικό, τις περισσότερες φορές το κλιματιστικό στο λεωφορείο βρίσκεται έκτος λειτουργίας και από τα 20 παράθυρα που υπάρχουν στο όχημα ξεκλείδωτα είναι τα πέντε, οπότε προφανώς ο ένας αναπνέει το "άρωμα" του άλλου. 

Ή μάλλον καλά θα ήταν αν επικρατούσε το άρωμα. Υπάρχει κι αυτός ο τύπος που δεν δέχεται ότι υπάρχει αποσμητικό, απλώνει το χέρι του για να πιαστεί, κάθεται μπροστά σου και εσύ προσεύχεσαι να κατέβει στην επόμενη στάση, για να μπορέσει να επιβιώσει η όσφρηση σου. 

8. Ο "μικροβιοφοβικός" 
Ο τύπος ο οποίος κουβαλάει μαζί του μωρομάντιλο ή χαρτομάντιλο και πριν πάει να πιαστεί από την κολώνα τα απλώνει στην παλάμη του, για να αποφύγει τα μικρόβια. 

Είναι ο ίδιος τύπος ο οποίος φορά μάσκα νοσοκόμας τον χειμώνα για να μην κολλήσει καμία γρίπη. Πάρε ταξί καλύτερα. 

9. Οι "αράζω" 
Είναι η γνωστή παρέα έφηβων που αράζουν στην φυσούνα του λεωφορείου σαν να είναι σε κλαμπ, ακούνε από ηχειάκι μουσική ανενόχλητοι και σχολιάζουν ότι κινείται γύρω τους. 

Σίγουρα θα βρείτε μια τέτοια παρέα Σάββατο βράδυ να ανεβαίνει στο αστικό από την Αριστοτέλους. 

10. Ο "ποιο λεωφορείο είναι"; 
Ο τύπος αυτός περιμένει στην στάση μαζί σου τουλάχιστον 10 λεπτά, συνήθως έχει ένα τσιγάρο στο αυτί και φαίνεται πολύ σκεπτικός, κοιτάει επίμονα σε πόση ώρα περνάνε τα αστικά αλλά μόλις ανέβει θα σε ρωτήσει ανήσυχος ποιο λεωφορείο πήρε και που πάει. 

Ωστόσο πάλι καλά που υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι γύρω σου, γιατί το να πας στη δουλεία σου ή στη σχολή σου το πρωί θα ήταν άκρως βαρετό. Με αυτούς το αστικό μετατρέπεται σε σίριαλ με μικρά αυτοτελή επεισόδια. Κάνε υπομονή, το Μετρό είναι κοντά…

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου