Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου στη νέα εποχή - Ηλεκτρονικές στάσεις στην εξυπηρέτηση του νησιού

Ούτε λεπτό δεν σταματά να δουλεύει η νέα διοίκηση του ΚΤΕΛ Ζακύνθου πάντα προς την κατεύθυνση να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες ντόπιων και επισκεπτών ειδικά την θερινή περίοδο. 

Μετά την πρόσφατη καινοτομία της καθημερινής σύνδεσης του Αεροδρομίου με τις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ, μια ακόμη απόφαση “σταθμό” για τα χρονικά του νησιού έλαβε η διοίκησή του. 

Πρόκειται για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών στάσεων σε πειραματικό στάδιο στον Άγιο και σταδιακά και σε άλλα σημεία της πόλης και των περιχώρων με την οποία ο επιβάτης ντόπιος και ξένος ενημερώνεται για τον εναπομείναντα χρόνο άφιξης του λεωφορείου ανάλογα τον προορισμό που επιθυμεί να μεταβεί.

Δεν μένουν, όμως, μόνο σε αυτό καθόσον όπου δεν υπάρχει στάση και μιλάμε για ολόκληρο το νησί θα τοποθετηθούν ειδικά αυτοκόλλητα QR code όπου σκανάρωντας τα κανείς θα ενημερώνεται για την ώρα άφιξης/αναχώρησης ανά προορισμό. 

Με αυτό τον τρόπο μιλάμε για την απόλυτη εξυπηρέτηση κάθε ντόπιου και τουρίστα αφού με το που θα φτάνει στη στάση θα μπορεί να γνωρίζει κατά απόλυτο τρόπο σε πόση ώρα θα μεταβεί στην περιοχή που επιθυμεί. Επόμενη ηλεκτρονική στάση προγραμματίζεται να τοποθετηθεί στην πλατεία Σολωμού.

“Στόχος είναι να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν τακτικότερα και καλύτερα ντόπιους και ξένους επισκέπτες και ειδικά τις παραθαλάσσιες περιοχές, εκεί δηλαδή που εμφανίζεται η περισσότερη κίνηση”, εξηγεί ο πρόεδρος του, Διονύσης Κακολύρης, επισημαίνοντας πως “τα ΚΤΕΛ αποτελούν ένα από τα οικονομικότερα μέσα μαζικής μεταφοράς και ελπίζει πως, με βάση τα νούμερα που εμφανίζονται σχετικά με τη φετινή τουριστική κίνηση, η χρονιά θα είναι πολύ καλή. 

Όσο προχωράμε προς την καρδιά της τουριστικής περιόδου, το δίκτυο των δρομολογίων θα επεκταθεί και θα πυκνώσει. Με τις νέες υπηρεσίες διευκολύνουμε καθένα όπου και να θέλει να ταξιδέψει. 

Σε ότι αφορά την πιλοτική εφαρμογή είμαστε ικανοποιημένοι και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω το Μητροπολίτη Δωδώνης για την παραχώρηση ρεύματος από τη Μονή για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πινακίδας”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα σε σύγχρονες συμπληγάδες, με τεράστιες προκλήσεις, σημαντικό ανταγωνισμό, έντονη δραστηριότητα στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές, σε ένα περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει και δημιουργεί ευκαιρίες. 

Άλλωστε, η πολύχρονη παρουσία του ΚΤΕΛ και ο επαγγελματισμός της Διοίκησης και των οδηγών, δίνουν τις ανάλογες εγγυήσεις. 

Πολύ καλά λεωφορεία, καθαρά, με ίντερνετ, τηλεόραση και κάθε τι που κάνει το ταξίδι όσο γίνεται πιο άνετο. Αυτά μαζί με την ευγένεια και τη καλή διάθεση εξυπηρέτησης όλου του προσωπικού δημιουργούν ένα αίσθημα άνεσης και ασφάλειας. 

Άλλωστε πάντοτε παρέχεται η δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να ταξιδεύει μέσα σε ένα μοναδικό και άνετο περιβάλλον. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου