Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Στιγμιότυπα από τη διάλυση του ΟΑΣΑ: Εκρήξεις κινητήρων λεωφορείων, τρύπα σε τρόλλεϋ, συρμοί που σαπίζουν...

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας. Μετά τα περιστατικά με εκρήξεις κινητήρων σε λεωφορεία της ΟΣΥ και τα προβλήματα που ανακύπτουν από καιρού εις καιρόν λόγω της πανθομολογούμενης παλαιότητας του στόλου, επιβάτης κατέγραψε την ύπαρξη τρύπας σε τρόλλεϋ της ΟΣΥ, ακριβώς πάνω από τον δεύτερο άξονα τροχών.

Ανοιχτή τρύπα σε αρθρωτό τρόλλεϋ, σε σημείο προσιτό από μικρά παιδιά.

Φωτογραφίες από παλαιότερα περιστατικά με εκρήξεις κινητήρων ή φωτιά σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Πηγή: Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ

Στο μετρό, οι ουρές στα μηχανήματα έκδοσης και επαναφόρτισης ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, όπως και οι καθυστερήσεις στις πύλες κομβικών σταθμών κατά τις ώρες αιχμής. Πρόκειται για εικόνα που, αν μη τι άλλο, ουδόλως συμβαδίζει με την «έκρηξη» εσόδων που φέρεται να έφερε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό της Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), πολλοί συρμοί παραμένουν εκτός υπηρεσίας λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αναμονή για τους επιβάτες.

Συρμοί του μετρό βρίσκονται εκτός υπηρεσίας καθώς, όπως καταγγέλλει το ΣΕΛΜΑ, δεν υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά.
Πριν λίγες εβδομάδες δε αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του ΣΕΛΜΑ, ότι η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προχώρησε άρον-άρον σε παραγγελία ανταλλακτικών πιεζόμενη από απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, με τις σχετικές αποφάσεις να αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ βράδυ Κυριακής!

Το ΣΕΛΜΑ καταγγέλλει ότι τα προβλήματα που εμφανίζονται στο Μετρό και εν γένει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας εντάσσονται στο πλαίσιο απαξίωσης και εν τέλει ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΑ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου