Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Πρόεδρος εργαζομένων μετρό: Σε πολιτικά γραφεία υπάλληλοι εκδοτηρίων - Τρελή ταλαιπωρία για τα εισιτήρια

Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του μετρό έκανε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Βρε καλώς τους" με τον Αντώνη Φουρλή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο πρόεδρος των εργαζομένων Σπύρος Ρεβύθης, με αφορμή την ταλαιπωρία που υφίσταται μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού και κυρίως ευαίσθητες κατηγορίες του, όπως ηλικιωμένοι, φοιτητές και παιδιά.

Εδώ και καιρό, η διοίκηση του Μετρό έχει μεταθέσει σε άλλα πόστα υπαλλήλους των εκδοτηρίων, με αποτέλεσμα αυτά να έχουν κλείσει και να μην μπορεί ο κόσμος να προμηθευτεί το μειωμένο εισιτήριο των 60 λεπτών του ευρώ, αφού οι αυτόματοι πωλητές διαθέτουν μόνο τα κανονικά εισιτήρια του 1,40.

Σ. Ρεβύθης: Η διοίκηση του ΟΑΣΑ αρνείται να βάλει στο μηχάνημα εισιτήρια των 0,60 
"Εδώ και 8 μήνες έχουμε αναγάγει το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε άθλο. Το εισιτήριο των 0,60 μπορεί πολύ εύκολα να μπει στα μηχανήματα πώλησης και η διοίκηση του ΟΑΣΑ αρνείται κάθετα. Δεν θέλουν να το πουλάνε. 

Τη στιγμή που το έχουν δώσει και το πουλάνε στα περίπτερα, σε κάποια περίπτερα, δεν το βάζουνε στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης. Αν έχουνε το Θεό τους! " τονίζει χαρακτηριστικά ο κύριος Ρεβύθης.

Ταυτόχρονα, αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 30 - 40 εργαζόμενοι στο μετρό, έχουν μετακινηθεί εσωτερικά, ως υπεύθυνοι ασφαλείας και σταθμάρχες, επειδή έκλεισαν οι μπάρες, αλλά και σε πολιτικά γραφεία και κόμματα. 

Άλλοι 40 έχουν μεταταχθεί στο ΥΠΠΟ για τις ανάγκες φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων κι ενώ έχει εγκριθεί η επιστροφή τους στο μετρό, η απόφαση δεν εφαρμόζεται.

"Έχουμε έλλειψη προσωπικού γιατί μετακινήθηκαν όλοι στη γραμμή 1 στον ΗΣΑΠ για να εξυπηρετούν μετά το κλείσιμο των πυλών. Μετακινήθηκαν ταυτόχρονα και σε πολιτικά γραφεία και σε κόμματα! 

Τα άτομα αυτά αν έρθουν πίσω θα βοηθήσουν πάρα πολύ. Είναι τουλάχιστον 30-40 άτομα. Ήταν στην λειτουργία, στα σταθμαρχεία, στα ταμεία, παντού...", λέει ο κύριος Ρεβύθης. 

"Λένε όχι και για περισσότερα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων" 
Ο πρόεδρος των εργαζομένων λειτουργίας του μετρό επεσήμανε ακόμη ότι η διοίκηση αρνείται κάθετα να τοποθετήσει κι άλλα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στους σταθμούς, καθώς και να προσθέσει την επιλογή του εισιτηρίου των 60 λεπτών στους αυτόματους πωλητές.

Για το αλαλούμ που επικρατεί, ο κ. Ρεβύθης ανέφερε ως παράδειγμα περιστατικό με επιβάτη που περίμενε για πάρα πολλή ώρα στην ουρά, προκειμένου να προμηθευτεί εισιτήριο, αγανάκτησε και απείλησε με όπλο τον υπάλληλο του εκδοτηρίου.

Είπε επίσης, ότι μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, πήραν τους αυτόματους πωλητές από όλη την παραλιακή διαδρομή του τραμ και τους έφεραν στους σταθμούς του μετρό, καθώς ο εργολάβος που είχε αναλάβει την αναβάθμιση των υπαρχόντων μηχανημάτων, δεν μπόρεσε να παραδώσει το έργο.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Προέδρου των εργαζομένων στο Μετρό, στο Ραδιόφωνο 24/7: 



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου