Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Στο νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα διατάξεις για τα αστικά ΚΤΕΛ - Τον Σεπτέμβριο, ν/σ για τα υπεραστικά

Στο νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα περιλαμβάνονται και διατάξεις για τα αστικά ΚΤΕΛ, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στο συνέδριο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, το Σάββατο 23 Ιουνίου.

«Το σχέδιο νόμου για τα αστικά ΚΤΕΛ είναι έτοιμο και αυτή τη βδομάδα κατατίθεται στη Βουλή μαζί με τα υδατοροδρόμια.

Και στη συνέχεια έχει στείλει η Ομοσπονδία το σχέδιό της για τα υπεραστικά ΚΤΕΛ, μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τα υπεραστικά ΚΤΕΛ.

Εξαίρεση θα αποτελεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, γιατί θα ενταχθούν στο σχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών του νομού Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης, που είναι τα δύο μητροπολιτικά κέντρα της χώρας», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών.

Ειδικότερα, για την ανάθεση του μεταφορικού έργου σε αστικές περιοχές, πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα προκηρύσσονται διαγωνισμοί, με τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος εκμετάλλευσης ή και αποζημίωση.

Με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, θα καθορίζονται οι ανώτατες τιμές χρέωσης των επιβατών, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Απευθείας ανάθεση προβλέπεται μόνο στην περίπτωση που συντρέχει διακοπή ή κίνδυνος διακοπής της υπηρεσίας και για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από δύο έτη.

Οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τον καθορισμό των γραμμών, ενώ η προκήρυξη θα μπορεί να περιλαμβάνει αστικές περιοχές περισσότερων δήμων, όμορων ή μη, της ίδιας ή άλλων περιφερειών, αν αυτό κρίνεται κατάλληλο για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και συγχρόνως για τη βιωσιμότητα του παραχωρησιούχου.

Στα ανωτέρω, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η ΡΑΕΜ.



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου