Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΔΑΣ ΟΑΣΑ: Οι καλύτεροι συνεργάτες της κυβέρνησης οι παρατάξεις της πλειοψηφίας

Τις μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (οδηγοί λεωφορείων), καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ.

Αφού η πλειοψηφία φρόντισε να μην υπάρχει απαρτία και να εκφυλίσει την πρόσφατη Γενική Συνέλευση, την Παρασκευή 15 Ιούνη σε επίπεδο ΔΣ και μακριά από τους εργαζόμενους, κήρυξε δύο στάσεις εργασίας στις 19 Ιούνη (έναρξη βάρδιας έως 9.00 π.μ. και 9.00 μ.μ. έως λήξη βάρδιας) και στις 21 Ιούνη (11.00 π.μ. έως 5.00 μ.μ.) σαν αντίδραση -υποτίθεται- για το κλείσιμο του αμαξοστασίου του Ελληνικού. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και με το Σωματείο Τεχνικών ΟΑΣΑ.

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι «παλιός και νέος εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός βάζουν πλάτη στην υλοποίηση των μέτρων, αποδεικνύοντας πως είναι οι καλύτεροι συνεργάτες της εκάστοτε κυβέρνησης. ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ και διάφορες παραλλαγές τους θέλουν τους εργαζόμενους στην άκρη θεατές.

Δούλεψαν ώστε να μην υπάρχει απαρτία, ενώ αρνήθηκαν να πάρουν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, που εδώ και καιρό τους προτείνει η ΔΑΣ, επιδιώκοντας να κάμψουν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις. 

Mε απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΑΣΑ προσπαθούν, μετά τον εκφυλισμό της γενικής συνέλευσης, να εκφυλίσουν και τις στάσεις εργασίας που κήρυξαν».

Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους «να τους γυρίσουν την πλάτη, να συσπειρωθούν γύρω από τις Επιτροπές Αγώνα στα αμαξοστάσια και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το ταξικό κίνημα, για να μπει φραγμός στα αντεργατικά σχέδια και να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου