Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Συνέλαβαν τρεις πορτοφολάδες στο σταθμό του μετρό στην Ακρόπολη

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από την αστυνομία και οι οποίοι εμπλέκονται σε μεγάλο αριθμό κλοπών πορτοφολιών, κυρίως από τουρίστες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης.

Πρόκειται για δύο άντρες και μία γυναίκα , 31, 25 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εντοπίστηκαν με βάση την χαρτογράφηση της ευρύτερης περιοχής της Ακρόπολης, όπου σημειώνονται κλοπές, καθώς και την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη δημιουργία profilling των δραστών, οι οποίοι κινούνταν ως ομάδες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και σκοπό την από κοινού διάπραξη κλοπών.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Ιουνίου , σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στον τοπικό σταθμό Μετρό Ακρόπολη, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει το πορτοφόλι ενός τουρίστα, το οποίο στη θέα των αστυνομικών που τους προσέγγισαν, το πέταξαν στο έδαφος. Το πορτοφόλι, που περιείχε ταξιδιωτικά και προσωπικά έγγραφα, τραπεζικές κάρτες και χρηματικό ποσό αποδόθηκε στο θύμα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε ότι ενέχονται σε σωρεία περιστατικών κλοπών, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου