Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Σχεδόν σε πλήρη εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αδύναμος κρίκος τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ

Σχεδόν στο σύνολο τους έκλεισαν οι Μπάρες στους σταθμούς του Μετρό στις γραμμές 2 και 3 ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα κλείσουν και οι μπάρες στη γραμμή 1. Ανοιχτές παραμένουν οι μπάρες και σε σταθμούς Προαστιακού/Μετρό με κυριότερο το σταθμό του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος.

Με τις κάρτες να έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ (πάνω από 950.000) και τα έσοδα να αυξάνονται γεωμετρικά σε κάθε σταθμό που κλείνουν οι μπάρες, υπάρχει πλέον η αισιοδοξία ότι τα μεγάλα ελλείματα που έζησε ο Οργανισμός τα προηγούμενα χρόνια θα συρρικνωθούν ή και μηδενιστούν με την πλήρη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλάζοντας ταυτόχρονα σελίδα.

Ωστόσο, οι "τρύπες" στην αποτελεσματικότητα του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου παραμένουν στα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ καθώς η ελεύθερη και χωρίς έλεγχο είσοδος των επιβατών, υπονομεύει κατά κάποιο τρόπο το σύστημα και σπρώχνει τους "τζαμπατζήδες" προς τα εκεί καθώς δεν ελέγχονται αν φέρουν μαζί τους εισιτήριο.

Σε αυτό μερίδιο έχουν και οι οδηγοί των λεωφορείων και των τρόλλεϋ που εμμένουν στην θέση τους να μην συμμετέχουν στον έλεγχο των επιβατών και την είσοδο τους μόνο από την μπροστινή πόρτα, μέθοδος που ισχύει σχεδόν συνολικά σε όλη την Ευρώπη, από Λονδίνο μέχρι Μάλτα και από Λισαβώνα μέχρι Στοκχόλμη αλλά και σε δεκάδες αστικές συγκοινωνίες σε περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας.

Ουσιαστικά πρόκειται για το τελευταίο αδύνατο σημείο του συνολικού συστήματος του νέου έξυπνου εισιτηρίου, που όμως εν πολλοίς κρίνει την επιτυχία του καθώς οι μετακινήσεις με λεωφορεία και τρόλλεϋ παραμένουν κυρίαρχοι έναντι των μέσων σταθερής τροχιάς που περνούν σε εποχή πλήρους ελέγχου προκειμένου να βελτιωθούν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τα έσοδα του Οργανισμού που σήμερα είναι ζημιογόνα κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου