Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Σκέψεις για ηρωική έξοδο του Στέλιου Παππά, από τον ΟΑΣΘ

«Θα προλάβει να κάνει παρέλαση»; 
Είναι ένα από τα κλισέ τα οποία χρησιμοποιούν οι οπαδοί όταν βλέπουν την ομάδα τους να σέρνεται από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές του πρωταθλήματος. 

Έτσι, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ορόσημο, μα και μια δοκιμασία για κάθε προπονητή. Όποιος καταφέρει να φτάσει ως εκεί, έχει πολλές πιθανότητες να μακροημερεύσει. 

Ημερομηνία - ορόσημο για τον ΟΑΣΘ είναι η 10η Αυγούστου καθώς τότε συμπληρώνεται ένας χρόνος υπό κρατική διοίκηση. Το αντίστοιχο ερώτημα που προβάλλει είναι εάν θα προλάβει να συμπληρώσει χρόνο στο τιμόνι του Οργανισμού η διοίκηση του Στέλιου Παππά.

Το μεταφέρω καθώς ακούω, τελευταία, ψιθύρους περί πιθανής αποχώρησης του κυρ Στέλιου και ενδεχομένως και του διεθύνοντος συμβούλου Σάββα Παναγιωτίδη. Το ότι στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Μεταφορών είναι απογοητευμένοι από τις επιδόσεις της διοίκησης Παππά είναι κοινό μυστικό. 

Στη διάρκεια αυτού του χρόνου ο ΟΑΣΘ αντί να πάει προς το καλύτερο, σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, διολισθαίνει διαρκώς προς το χειρότερο. Ο Οργανισμός σέρνεται, ο αριθμός των λεωφορείων μειώνεται αντί να αυξάνει, τα έσοδα καταρρέουν, η τηλεματική παραπέει... 

Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης δυσκολεύεται αφάνταστα να προχωρήσει σε αντικατάσταση της διοίκησης. Όχι μόνον γιατί ήταν εκείνος που τους διόρισε και άρα, τυχόν αντικατάστασή τους θα ισοδυναμούσε και με ομολογία της δικής του αποτυχίας, αλλά κυρίως επειδή τον κυρ Στέλιο δύσκολα τον αντικαθιστά κανείς. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι σχέσεις του Σπίρτζη με τον υιό Παππά είναι άριστες.

Πληροφορούμαι, λοιπόν, ότι η φημολογούμενη αποχώρηση του κυρ Στέλιου είναι καθαρά δική του απόφαση. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ εμφανίζεται ιδιαίτερα απογοητευμένος από την κακή πορεία του Οργανισμού και επιπλέον, εκτιμά ότι στο προσεχές μέλλον τα πράγματα θα πάνε μάλλον προς το χειρότερο. 

Έτσι, θέλοντας να αποφύγει να χρεωθεί εκείνος το ναυάγιο σκέφτεται, μαθαίνω, να επιχειρήσει ηρωική έξοδο. Ενδεχομένως και πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους στο τιμόνι του ΟΑΣΘ.

Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες μου, πριν να αποχωρήσει σχεδιάζει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα επαναλάβει τις γνωστές καταγγελίες για το τι παρέλαβε, για τον πόλεμο που δέχεται κ.ο.κ.

Ο Στέλιος Παππάς αισθάνεται ότι αυτή η περιπέτεια και η διαφαινόμενη αποτυχία δεν του αρμόζουν. Άλλωστε, ο ρόλος που ανέλαβε εκείνος ήταν να τρέξει την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και να έχει την υψηλή εποπτεία όσον αφορά τις πολιτικές της κυβέρνησης στον Οργανισμό. 

Αντιλαμβάνεται, όμως ότι μοιραία θα χρεωθεί την εν γένει κακή πορεία του ΟΑΣΘ, παρότι την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης την έχει ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιωτίδης. Κάπως έτσι, φέρεται να κλίνει προς την απόφαση της οικειοθελούς αποχώρησης πριν τα πράγματα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο.

Η μόνη περίπτωση, μου λένε, να αλλάξει απόφαση είναι εάν πιεστεί από τον γιο του Νίκο και από τον υπουργό Σπίρτζη. Όμως, όσοι ξέρουν τον κυρ Στέλιο, λένε ότι δεν χαμπαριάζει από πιέσεις και πως, άπαξ και το πήρε απόφαση, δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Οψόμεθα…

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου