Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ο ΟΑΣΑ, τρέχει να βουλώσει τις «τρύπες» του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Τις τρύπες στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς που δυσχεραίνουν την λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, επιχειρεί να κλείσει ο ΟΑΣΑ, την ώρα που ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την πλήρη λειτουργία του νέου κομίστρου. 

Οι παρεμβάσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών θα γίνουν σύμφωνα με πληροφορίες σε τρία επίπεδα: στην ενίσχυση των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης εισιτηρίων, στο μενού τους προκειμένου να γίνει πιο εύχρηστο για τους επιβάτες αλλά και στις πύλες καθώς οι εικόνες που ένας ακυρώνει εισιτήριο αλλά τρεις περνούν χωρίς να καταβάλλον το κόμιστρο, έχουν προβληματίσει τον Οργανισμό.

Δύσκολη και εξαιρετικά χρονοβόρα αποδεικνύεται για τον ΟΑΣΑ, η αναβάθμιση των μηχανημάτων έκδοσης του χάρτινου εισιτηρίου, γεγονός που γεννά την ανάγκη για την αγορά νέων μηχανημάτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιβάτες. 

Οι ουρές στους σταθμούς του μετρό από τον κόσμο που προσπαθεί να αγοράσει εισιτήριο από ένα αυτόματο πωλητή, πρέπει να σταματήσουν και αυτό με βάση το σχεδιασμό θα αλλάξει. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες μέρες, στους σταθμούς του μετρό θα εγκατασταθούν και νέα μηχανήματα καθώς η αναβάθμιση των αυτόματων πωλητών της εταιρίας ΙNDRA που εγκαταστάθηκαν στους σταθμούς τα τελευταία χρόνια, για να εκδίδουν τα χάρτινα εισιτήρια, εμφανίζεται αρκετά σύνθετη.

Η εταιρεία πάντως με επιστολή της στο newmoney.gr επιρρίπτει τις ευθύνες της καθυστέρησης στον ΟΑΣΑ και στον ανάδοχο του έργου, επισημαίνοντας ότι η αναβάθμιση έχει ξεκινήσει από πέρσι τον Μάρτιο, όμως αλλάζουν συνεχώς οι προδιαγραφές ή προσθέτουν νέες, με αποτέλεσμα να απαιτούνται συνεχείς αλλαγές στο λογισμικό. Μάλιστα όπως αναφέρουν, για την αναβάθμιση των μηχανημάτων πρώτης γενιάς της INDRA, η εταιρεία έχει στείλει προσφορά στην Αττικό Μετρό από το καλοκαίρι του 2015.

Σε κάθε περίπτωση, το αλαλούμ με τα μηχανήματα προκαλεί πολύωρη ταλαιπωρία των χρηστών και γκρίνιες.

Η αγανάκτηση του κόσμου μεγαλώνει και από την χρήση των μηχανημάτων, τα οποία εμφανίζονται περίπλοκα ακόμη και για εκείνους που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι τα παράπονα του κόσμου έχουν πιάσει τόπο και ότι αλλαγές θα γίνουν και σε αυτό το σημείο. 

Καθώς ο σχεδιασμός για το κλείσιμο των πυλών έρχεται όλο και πιο κοντά, στον στόχο του ΟΑΣΑ μπαίνει και η λαθρεπιβίβαση που παρατηρείται στις πύλες, που θα είναι η τρίτη παρέμβαση προκειμένου να κλείσει κάθε "παραθυράκι".

Στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών υπάρχει μεγάλη ανακούφιση από την λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που δείχνει να ενισχύει τα έσοδα. 

Πλέον τα ημερήσια έσοδα της ΣΤΑΣΥ έχουν εκτιναχθεί. Πριν την χρήση του ηλεκτρονικού κομίστρου ανέρχονταν στις 400.000 ευρώ. Τις προηγούμενες μέρες ξεπέρασαν τις 800.000 ευρώ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου