Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Θεσ/κη: Διαμαρτυρία κατοίκων της Άνω Πόλης για τις αλλαγές στη γραμμή 23 του ΟΑΣΘ

Την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της Άνω Πόλης προκάλεσε η απόφαση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) να τροποποιήσει τα δρομολόγια της γραμμής No23 «Ν.Σ. Σταθμός - Συκιές».

Σύμφωνα την tv100, οι κάτοικοι σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν στο ύψος της Μονής Βλατάδων και απέκλεισαν συμβολικά την οδό Επταπυργίου στη συμβολή της με την Ακροπόλεως, υποχρεώνοντας το λεωφορείο της γραμμής No23 να ακολουθήσει την παλιά του διαδρομή.

Η απόφαση του ΟΣΕΘ προβλέπει πως η γραμμή No23 δεν θα εξυπηρετεί το τμήμα της Επταπυργίου από την Ακροπόλεως μέχρι την Παλαμηδίου, γεγονός που οδηγεί στην κατάργηση των στάσεων «Ακρόπολη» και «Μονή Βλατάδων».

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε και η πρόεδρος της Γ' δημοτικής κοινότητας Ελισάβετ Καλαϊτζίδου, με τους διαμαρτυρόμενους να σημειώνουν ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα κύρια στις μετακινήσεις μαθητών και ηλικιωμένων.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Κώστας Αμπατζάς, υπογράμμισε ότι η τροποποίηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη για τεχνικούς, δημοσιονομικούς αλλά και για συγκοινωνιακούς λόγους.

Αύριο, στις 10.00 το πρωί, κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της τρίτης δημοτικής κοινότητας αναμένεται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα το θέμα αναμένεται να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου