Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Λήξη της απεργίας αποφάσισε η ΠΝΟ - Κανονικά από το πρωί της Παρασκευής τα δρομολόγια των πλοίων

Την απόφαση να μην συνεχίσει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις έλαβε η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), σε νέα συνεδρίασή της το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ειδικότερα, η εν εξελίξει απεργία συνεχίζεται κανονικά ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ωστόσο μετά τις 6.00 τα ξημερώματα τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελούνται κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ομοσπονδία προχώρησε σε κλιμάκωση της απεργίας, ζητώντας την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων, στις γραμμές Πάτρας - Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων.

Από μέρους του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την κίνηση αυτή, τονίζοντας ότι «το υπουργείο δουλεύει συνεχώς και επιλύει ζητήματα της ΠΝΟ. Εμείς προχωρήσαμε στα εργασιακά σε ότι αφορά τις επιπτώσεις που πρέπει να έχουν οι πλοιοκτήτες από τη μη τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων, που δεν είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση έως σήμερα». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου