Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ο Δήμος Καλαμάτας, εξεδήλωσε ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της ΔΕΗ, με τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο Δήμος Καλαμάτας να ενταχθεί στο πρόγραμμα συνεργασίας της ΔΕΗ με την εταιρεία Solaris, στο πλαίσιο του οποίου σχεδιάζεται η παροχή ολοκληρωμένου «πακέτου» υπηρεσιών, για την προμήθεια και χρήση ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.

Ήδη ο Δήμος έχει αποστείλει έγγραφο, με το οποίο εκδηλώνει το μεγάλο ενδιαφέρον του για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όπως έχει τονίσει ο Δήμαρχος, Παν. Νίκας, η άσκηση του έργου αστικής συγκοινωνίας με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία δεν μπορεί παρά να γίνει σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ. 

Η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε στο έγγραφο του Δημάρχου και έχει ζητήσει περαιτέρω επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα. Σημειώνεται ότι μετά τις εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας, η ΔΕΗ επεκτείνεται στο μεγάλο χώρο της ηλεκτροκίνησης στις αστικές μεταφορές. 

Μνημόνιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας υπέγραψαν το Νοέμβριο του 2017 στην Αθήνα η ΔΕΗ και η πολωνική εταιρία Solaris Bus & Coach, με σκοπό να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας τους στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένων λύσεων συγκοινωνιακών αναγκών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου