Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Κύπρος: Αλλαγές στην μεταφορά μαθητών με λεωφορεία

Αλλάζουν άρδην οι διαδικασίες ελέγχου και προστασίας των μαθητών κατά τις διακινήσεις τους από και προς τις σχολικές μονάδες με λεωφορεία. Μετά από πρόσφατη συνάντηση των Υπουργών Παιδείας και Μεταφορών, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις που θα θέσουν τέρμα σε σωρεία παραλήψεων που χρονίζουν.

Ανάμεσα στις πρώτες δραστικές αλλαγές είναι η τοποθέτηση συνοδών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε όλα τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν μαθητές της δημόσιας δημοτικής και προ δημοτικής εκπαίδευσης κάτι που μέχρι στιγμής ισχύει μόνο για τα παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Επίσης θα τοποθετηθούν ζώνες ασφαλείας σε όλα τα λεωφορεία που μεταφέρουν καθημερινά τους μαθητές με έξοδα του Υπουργείου Μεταφορών.

θα υπάρξει ακόμη εντατικοποίηση των τεχνικών ελέγχων των λεωφορείων με στόχο αυτά που δεν τηρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να αποσύρονται.

Όπως εξήγησε η υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, θα εντατικοποιηθούν άμεσα οι εθνικοί έλεγχοι στα λεωφορεία για να επισημαίνονται οχήματα που ενδεχομένως να έχουν προβλήματα καταλληλότητας, και να αποσύρονται να διορθώνονται και να αντικαθίστανται.

Ανάμεσα στα μέτρα που προωθούνται άμεσα, είναι και η σύσταση ειδικής επιτροπής από εκπροσώπους των δυο Υπουργείων με στόχο την άμεση επίλυση των προβλημάτων
που προκύπτουν ενώ στην διαδικασία διόρθωσης λαθών δεν θα μείνουν εκτός οι μαθητές σύμφωνα με την Υπουργό.

"Θα πάρουμε τις απόψεις και των παιδιών με ερωτηματολόγια που θα τους κοινοποιήσουμε για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών", σημείωσε η κ. Αναστασιάδου.

Με τα νέα μέτρα θα τεθεί τέρμα και στο χάσιμο χρόνου για τους μαθητές με αναπροσαρμογή των διαδρομών σε περιόδους που τα σχολεία εφαρμόζουν ειδικά ωράρια. Τα νέα μέτρα χαιρετίζει με ανακοίνωση της και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου