Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Πώς "χτυπάνε" οι Βουλγάρες πορτοφολούδες στα αστικά του ΟΑΣΘ - Αυξήθηκαν οι συλλήψεις τον Φεβρουάριο

Σε έξαρση βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι κλοπές σε ανυποψίαστους πολίτες εντός αστικών λεωφορείων κεντρικών γραμμών της Θεσσαλονίκης.

Σπείρα, η οποία αποτελείται κυρίως από νεαρές γυναίκες, κατά κύριο λόγο βουλγαρικής υπηκοότητας, συνεχίζει να ρημάζει το επιβατικό κοινό, με την αστυνομία να έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους της προχωρώντας, μάλιστα, σε αρκετές προσαγωγές.

"Τσεκάρουν" τους επιβάτες από τις στάσεις 
Οι νεαρές γυναίκες "σκανάρουν" τα θύματά τους κατά τη διάρκεια της αναμονής τους στις στάσεις των λεωφορείων, αλλά και μετά από παρακολούθησή τους από αγορές, στις οποίες προβαίνουν μέσα σε καταστήματα.

Έπειτα, ανεβαίνουν στα αστικά λεωφορεία μαζί με το υποψήφιο θύμα τους και εκμεταλλευόμενες τις συνθήκες συνωστισμού, που επικρατούν εντός, αρπάζουν σε χρόνο dt πολύτιμα αντικείμενα (πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα) και στη συνέχεια γίνονται καπνός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ορισμένων γυναικών, που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς, γίνεται αντιληπτό ότι σπάνια δρουν κατά μόνας και δρουν ομαδικά, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαφυγή τους και να αποκρύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Καθημερινοί έλεγχοι από τους αστυνομικούς και αρκετές συλλήψεις τον τελευταίο μήνα 
Το φαινόμενο έρχεται να προστεθεί στην ήδη αυξημένη εγκληματικότητα του κέντρου της πόλης μιας και το νέο υπέρ - Τμήμα, που αστυνομεύει την περιοχή καλείται να αντεπεξέλθει σε κάθε προσδοκία, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, μιας και μετά την συνένωση των Τμημάτων Ασφαλείας του Κέντρου (Άνω Πόλη - Λευκός Πύργος - Πλατείας Δημοκρατίας), έχουν συνενωθεί και οι απαιτήσεις της κάθε περιοχής.

Οι αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα έχουν αυξήσει τους ελέγχους τους σε καθημερινή βάση, με σκοπό τη μείωση των κλοπών. Συγκεκριμένα, εάν διαπιστώσουν ύποπτη συνάθροιση μεταξύ γυναικών, παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις τους, έπειτα προχωρούν σε έλεγχους και σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο τις προσαγάγουν.

Μάλιστα, σκεπτικό της Αστυνομίας αποτελεί και η χαρτογράφηση των γυναικών, που εμπλέκονται σε αξιόποινες πράξεις, καθώς έχουν έρθει πρόσφατα στη χώρα από τη Βουλγαρία και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Οι εντατικοί έλεγχοι των αστυνόμων έχουν επιφέρει απτά αποτελέσματα, αφού τον τελευταίο μήνα συνελήφθη μεγάλος αριθμός γυναικών υπηκόων Βουλγαρίας, εκ των οποίων παραπέμφθηκαν αρμοδίως στην Εισαγγελία για τις αποδιδόμενες πράξεις τους .

Ειδικότερα για μία εκ των ανωτέρω δημοσιοποιήθηκαν και τα στοιχεία της, μετά από άδεια της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής για την συσχέτιση και άλλων κλοπών. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου