Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΚΚΕ: Να λυθεί το πρόβλημα των συνοδών στα μαθητικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λάρισας

Ερώτηση για την ανυπαρξία συνοδών στα μαθητικά δρομολόγια του Νομού Λάρισας κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου.

Αναφέρουν συγκεκριμένα: 
«Από τη διακήρυξη των μαθητικών δρομολογίων που αναλαμβάνει να εκτελέσει ως ανάδοχος το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας, καθορίζονται μια σειρά διαδρομές για τις οποίες προβλέπεται η ύπαρξη συνοδών κατά την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα δρομολόγια: 
  1. Ελευθεραί προς 18ο ΔΣ Λάρισας. 
  2. Ελευθέριο προς 2ο ΔΣ Πλατυκάμπου. 
  3. Τσαπουρνιά - Φαρμάκη - Μηλέα - Γεράνεια προς ΔΣ Λυκουδίου. 
  4. Βαλανίδα - Κεφαλόβρυσο προς ΔΣ Ελασσόνας. 
  5. Αγ. Γεώργιος - Ανωχώρι - Κατωχώρι - Βασιλί - Λόφος προς Νηπιαγωγείο και ΔΣ Ευυδρίου.
Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας, ως ανάδοχος μεταφορέας που έχει την πλήρη ευθύνη της εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων, καθώς και πολλών άλλων και συγχρόνως την ευθύνη ορισμού συνοδών, συνεχίζει έπειτα και από την περσινή χρονιά να εκτελεί τα παραπάνω δρομολόγια χωρίς την ύπαρξη συνοδών.

Σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου εργαζομένων του υπεραστικού ΚΤΕΛ, υπάρχουν πολλά και έντονα παράπονα πολλών οδηγών, οι οποίοι ζητούν την επίλυση του προβλήματος αυτού άμεσα, καθώς γίνονται συχνά μάρτυρες περιστατικών που διαταράσσουν την ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν για την άμεση επίλυση του προβλήματος ώστε μικροί μαθητές να μεταφέρονται με ασφάλεια από και προς τα σχολεία τους με την ύπαρξη συνοδών σε όλα τα μαθητικά δρομολόγια που εκτελούνται στην περιοχή». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου