Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Κύπρος: Χωρίς λεωφορεία της ΕΜΕΛ για 48ωρες η Λεμεσός



Τα απεργιακά μέτρα με όλα τα αρνητικά επακόλουθα για το επιβατικό κοινό δεν έγινε τελικά κατορθωτό να αποφευχθούν, παρόλες τις προσπάθειες διευθέτησης της διαφοράς της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) και των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ για εφαρμογή εκ μέρους της εταιρείας για πλήρη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων. 

Με αυτά τα δεδομένα οι εργαζόμενοι στην ΕΜΕΛ υλοποιούν την εξαγγελία τους και από αύριο κατέρχονται σε 48ωρη απεργία.

Από την απεργία θα επηρεαστούν χιλιάδες μαθητές και άλλοι εργαζόμενοι και κυρίως ηλικιωμένοι που μετακινούνται καθημερινά με τα αστικά λεωφορεία της πόλης. 

Οι οδηγοί θα ακινητοποιήσουν τα λεωφορεία τους και δε θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της εταιρείας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση που έχει υπογραφεί από το 2013.

Αίτημα των εργαζομένων είναι η επαναφορά των παραχωρήσεων που έδωσαν στην εταιρεία με αποκοπές από τους μισθούς τους και άλλα ωφελήματα. 

Παρόλες τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί εκ μέρους του Υπουργείου για επίλυση του προβλήματος δεν κατέστη δυνατό. 

Σε δηλώσεις του στο philenews, o Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών ΜΕΤΕΓΕ ΣΕΚ Λεμεσού Γιάννης Τσουρής, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δε διεκδικούν αυξήσεις αλλά επαναφορά των παραχωρήσεων, που έκαναν στην εταιρεία. Κάλεσε δε την εταιρεία να προχωρήσει στην τήρηση των συμφωνηθέντων, εφαρμόζοντας πλήρως τη συλλογική σύμβαση εργασίας. 

Εξέφρασε δε την απολογία του προς το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί και κάλεσε την εταιρεία να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου