Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ρόδος: Δέκα λεωφορεία με leasing πρόκειται ν’ αγοράσει η ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Στην αγορά δέκα νέων λεωφορείων θα προχωρήσει η δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ», ενώ σε συνδυασμό με την πρόσληψη είκοσι οδηγών, εκτιμά ότι θα καταφέρει να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες, ειδικά το καλοκαίρι. 

Παράλληλα θα αποσυρθούν τα λεωφορεία που έχει σήμερα στο στόλο της και τα οποία λόγω παλαιότητας είναι ασύμφορο να συντηρηθούν.

Όπως δήλωσε χτες ο πρόεδρος της επιχείρησης, Δημήτρης Παρασκευάς, η επιχείρηση προσανατολίζεται στην προμήθεια των λεωφορείων με τη μέθοδο του leasing, ενώ θα γίνει η προμήθεια και δύο μεταχειρισμένων η παλαιότητα των οποίων δεν θα υπερβαίνει τα 5 έτη.

«Την περασμένη εβδομάδα πήραμε την έγκριση για δεύτερη σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Έχει έρθει από το υπουργείο Εσωτερικών είναι στο ΑΣΕΠ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα παίρνοντας την έγκριση από το ΑΣΕΠ θα ξεκινήσει η προκήρυξη για προσλήψεις 20 οδηγών που θα καλύπτουν και τις χειμερινές ανάγκες μέχρι την έναρξη της σαιζόν.

Παράλληλα στείλαμε και το νέο προγραμματισμό προσλήψεων για το έτος 2018 αλλά μέχρι τον Ιούνιο δεν προβλέπεται να προσλάβουμε προσωπικό. Πέρσι πήραμε προσωπικό στο τέλος Ιουλίου. Αλλά σε γενικές γραμμές με το προσωπικό που θα προσλάβουμε τώρα θα καλύψουμε τις ανάγκες για την έναρξη της σαιζόν ώστε να ξεκινήσουν τα τουριστικά δρομολόγια και τα δρομολόγια του αεροδρομίου και έτσι τα πράγματα θα λειτουργήσουν ομαλά.

Επίσης θα αγοράσουμε μέσω leasing 10 νέα λεωφορεία, αλλά το κακό με αυτή τη διαδικασία είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πιστωτικό ίδρυμα που να καλύπτει, έχουμε όμως μιλήσει με ανθρώπους της αγοράς και είμαστε σε καλό δρόμο. 

Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχω τη λύση, υπάρχουν αρκετοί που ενδιαφέρονται να μπουν σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, ακόμα και επιχειρηματίες που θα χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι το leasing για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αφορά.

Βέβαια ετοιμοπαράδοτα λεωφορεία δεν υπάρχουν λόγω της κρίσης στην αγορά, όλες οι εταιρίες κλείνουν την παραγωγή τους ένα χρόνο πριν οπότε και να παραγγελθούν φέτος η παράδοση θα γίνει το επόμενο έτος. Παράλληλα προγραμματίζουμε και την αγορά μεταχειρισμένων λεωφορείων για φέτος, τουλάχιστον 2 που η παλαιότητά τους δεν θα ξεπερνά την πενταετία, οπότε μιλάμε για λεωφορεία σχεδόν καινούρια που θα δρομολογηθούν το καλοκαίρι». 

Αναφερόμενος στον υπάρχοντα στόλο της επιχείρησης δήλωσε ότι τα λεωφορεία θα αποσυρθούν καθώς είναι σύμφορο να συντηρηθούν φέρνοντας ως παράδειγμα το περιστατικό με το μαθητικό λεωφορείο.

«Σε ότι αφορά την παλαιότητα των σημερινών λεωφορείων αυτή είναι πολύ μεγάλη. Ότι επισκευές να κάνουμε στο στόλο τα προβλήματα είναι απρόβλεπτα. Πριν τρείς μήνες είχαμε το περιστατικό με το λεωφορείο που πήρε φωτιά στη Σάλακο και το οποίο εκτελούσε μαθητικό δρομολόγιο. Ευτυχώς δεν είχε παιδιά μέσα. Το συγκεκριμένο λεωφορείο 15 μέρες πριν το περιστατικό είχε κάνει το τακτικό του σέρβις και πριν από ένα μήνα είχε περάσει από ΚΤΕΟ. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν λόγω παλαιότητας. Ήταν ένα λεωφορείο 24 ετών και έγινε ένα βραχυκύκλωμα.

Οι βλάβες πλέον είναι απρόβλεπτες, ενώ η συντήρησή τους είναι ασύμφορες. Γι’ αυτό αποφασίσαμε αντί να αγοράσουμε πέντε λεωφορεία, να αγοράσουμε για να αποσύρουμε όλα αυτά που είναι πάνω από 15 ετών και να γίνει μία ουσιαστική ανανέωση του στόλου. 

Σήμερα τα λεωφορεία μας είναι 30 αλλά αύριο μπορεί να γίνουν…15 λόγω ακριβώς των συχνών προβλημάτων και των βλαβών που εμφανίζουν λόγω παλαιότητας. Εμείς με έναν αριθμό 25 λεωφορείων θα είμαστε σε καλό επίπεδο και θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το επιβατικό κοινό» δήλωσε ο κ. Παρασκευάς.  

Τέλος σε ότι αφορά τα στέγαστρα έκανε γνωστό ότι έχει γίνει ο διαγωνισμός έχει βγει ο ανάδοχος αλλά ζήτησε παράταση ενώ έπρεπε να τα παραδώσει μέχρι το τέλος του 2017. 

«Οι τελευταίες πληροφορίες που έχω είναι ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να τοποθετεί τα στέγαστρα. Μέχρι τέλος Μαρτίου θα πρέπει να έχει τοποθετήσει τα στέγαστρα που ανέρχονται συνολικά σε 78 και τα οποία περιλαμβάνουν ενσωματωμένη πινακίδα για την παροχή πληροφοριών» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου