Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης βλαβών στο Μετρό

Η ανάπτυξη ενός συστήματος αυτόματης παρακολούθησης της ορθής λειτουργίας των εξαρτημάτων τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού στην Αττικό Μετρό είναι μεταξύ άλλων, ο στόχος του ερευνητικού έργου «Μαίανδρος».

Όπως έγινε την Πέμπτη γνωστό, εγκρίθηκε από τη Γ.Γ.Ε.Τ το προαναφερόμενο πρόγραμμα, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Αττικό Μετρό και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το έργο που είναι τριετούς διάρκειας ( 2018 - 2021 ) και προϋπολογισμού 645.348 ευρώ αποσκοπεί - και - στην πιλοτική ανάπτυξη λειτουργιών, όπως είναι για παράδειγμα, η αυτοδιάγνωση των πρώιμων βλαβών, η εκτίμηση της ωφέλιμης ζωής κρίσιμων εξαρτημάτων αλλά και τη έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων ευστάθειας των συρμών ευρισκομένων εν κινήσει.

Όπως εξηγούν από την Αττικό Μετρό «η υλοποίηση του έργου είναι πολύ σημαντική, καθώς το σύστημα που θα αναπτυχθεί θα συμβάλει δραστικά στην αύξηση της ασφάλειας, της άνεσης, της αξιοπιστίας και της μείωσης του κόστους συντήρησης.

Επίσης, θα διερευνηθεί η επιχειρηματική περίπτωση της αλλαγής του υφιστάμενου, πλέον κοστοβόρου μοντέλου Προληπτικής Συντήρησης όπως και της εγκατάστασης προϊόντος σε οχήματα Μετρό». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου