Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο φέρνει εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ΟΑΣΑ και υπουργεία

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έφερε άλλη μια παράπλευρη... ωφέλεια στα ταμεία των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Το υπουργείο Εργασίας, με απόφαση που υπέγραψε η Έφη Αχτσιόγλου, δέσμευσε 5,26 εκατ. ευρώ για να καλύψει τη δαπάνη μετακίνησης πολυτέκνων με μειωμένο εισιτήριο, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε και οι υπόλοιποι φορείς του Δημοσίου (υπουργεία Παιδείας, Εθνικής Άμυνας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.λπ.) να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Εδώ και χρόνια, τα αρμόδια υπουργεία είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ), γιατί διαφωνούσαν για το ύψος των υποχρεώσεών τους αφού δεν υπήρχε αξιόπιστο σύστημα καταγραφής των δικαιούχων, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Σε αυτή τη φάση, από τα εκδοτήρια προχωρά η έκδοση των ειδικών καρτών για ανέργους και ΑμΕΑ, που γίνεται με προσέλευση στα εκδοτήρια αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έως τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 50.000 αιτήσεις. Από χθες οι κάτοχοι των προσωποποιημένων καρτών μπορούν να τις φορτίζουν και από το κινητό τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή ATH.ENA CARD που μπορούν να κατεβάσουν από το Google Play.

Από τους ρυθμούς διάθεσης καρτών σε ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού θα εξαρτηθεί ο χρόνος που θα κλείσουν οι μπάρες εισόδου και εξόδου στους σταθμούς του μετρό και του Ηλεκτρικού.

Ο ΟΑΣΑ πάντως συνιστά στους επιβάτες να αρχίσουν από τώρα να επικυρώνουν τις κάρτες τους, μηνιαίες και μικρότερης διάρκειας, στην αρχή και στο τέλος της διαδρομής τους, ώστε να εξοικειώνονται με τα ηλεκτρονικά μηχανήματα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου