Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Αυξάνει το κόστος των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου «Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων» (Κ.Σ.Υ.Λ.) στην περιοχή του Ελαιώνα, έχει καθυστερήσει καθώς, εκκρεμούν συγκεκριμένες μελέτες από το ΕΜΠ που απαιτούνται. 

Το κόστος υλοποίησης του εν λόγω έργου εκτιμάται πως θα υπερβεί τα 150 εκ. ευρώ ενώ έχει επιλεγεί η τοποθεσία πάνω από το αμαξοστάσιο του Μετρό στον Ελαιώνα. Για τον λόγο αυτό εξάλλου έχει υπογραφεί προσύμφωνο της Αττικό Μετρό με τον Δήμο Αιγάλεω και τα ΚΤΕΛ. 

Τα ΚΤΕΛ θα βρίσκονται στο επίπεδο του δρόμου και πάνω από τον σταθμό θα υπάρχουν οι διάφορες ψυχαγωγικές -και όχι μόνο- εγκαταστάσεις. Αντίστοιχα, από κάτω θα υπάρχει ο σχετικός σταθμός του Μετρό, με την υπόγεια διάβαση να έχει ήδη κατασκευαστεί. 

Καταλήγοντας, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο Κ.Σ.Υ.Λ. υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί καθημερινά 35.000 αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών με 70 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων και άλλες 23 για διεθνείς γραμμές. 

Παράλληλα, οι εμπορικές χρήσεις θα καταλαμβάνουν εγκαταστάσεις 16.000 τ.μ. όπου προβλέπεται ακόμη και η δημιουργία ξενοδοχείου ενώ, 50.000 τ.μ. προορίζονται για τα ΚΤΕΛ, τα Ταξί και τις αστικές συγκοινωνίες. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου