Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Βουτηγμένες και το 2018 στα ελλείμματα, οι Οδικές ΣΥγκοινωνίες, με «τρύπα» 30 εκατ. €

Τα στοιχεία, δείχνουν ότι φέτος, έτος πλήρους λειτουργίας του ηλεκτρονικού κομίστρου, η ζημιά θα υπερβεί τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ελαφρώς περιορισμένη σε σχέση με πέρυσι

Παρά την προβλεπόμενη θετική συνεισφορά που θα έχει στις αστικές συγκοινωνίες η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, εντούτοις η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) θα συνεχίσει να εμφανίζει ελλείμματα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2018 που ενέκριναν πρόσφατα τα υπουργεία Οικονομίας και Υποδομών.

Τα στοιχεία, δείχνουν ότι φέτος, έτος πλήρους λειτουργίας του ηλεκτρονικού κομίστρου, η ζημιά θα υπερβεί τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ελαφρώς περιορισμένη σε σχέση με πέρυσι (-35,8 εκατ. ευρώ).

Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώνει τους φόβους ότι δύσκολα θα αντιστραφεί το σερί της ζημιογόνου πορείας των φορέων αστικών μεταφορών που αποτελεί θηλιά στο λαιμό των ΜΜΜ.

Μολονότι εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα μπορούν να αναθεωρηθούν, λόγω της σταδιακής διείσδυσης του ηλεκτρονικού κομίστρου και στις οδικές συγκοινωνίες που αποτελούν τον αδύναμο κρίκο του συστήματος, τα έσοδα εμφανίζονται μειωμένα. Ο προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει 190 εκατ. ευρώ από 194,5 που ήταν πέρσι με τα έξοδα να διαμορφώνονται στα 211,1 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα σε συνέντευξή του, ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι τον Ιανουάριο, τα έσοδα από το ηλεκτρονικό εισιτήριο ήταν κατά 1 εκατομμύριο περισσότερα στην ΣΤΑΣΥ. 

Αν και ο προϋπολογισμός για τις Σταθερές Συγκοινωνίες δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη για να γίνουν συγκρίσεις, εκτιμάται ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο αποκτά μεγαλύτερη ωριμότητα στο μετρό. 

Τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ έχουν μείνει πίσω και σε αυτό συντελούν και οι ανύπαρκτοι έλεγχοι μέσα στις συγκοινωνίες. 

ΠΗΓΗ: Epiosyinfo.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου