Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Αίτημα για 1.306 προσλήψεις στις Συγκοινωνίες

Την άμεση ενίσχυση όλων των συγκοινωνιακών φορέων της πρωτεύουσας ζητά με αίτημά της η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).

Όπως αποκαλύπτει στο workenter ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, κ. Τάσος Ταστάνης, ο προγραμματισμός προβλέπει την πρόσληψη:
  • 495 οδηγών (Οδικές Συγκοινωνίες - ΟΣΥ Α.Ε.)
  • 201 τεχνιτών (ΟΣΥ Α.Ε.)
  • 52 διοικητικών (ΟΣΥ Α.Ε.)
  • 130 ηλεκτροδηγών (Σταθερές Συγκοινωνίες - ΣΤΑΣΥ Α.Ε.)
  • 170 τεχνιτών (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.)
  • 166 ελεγκτών κομίστρου (ΟΑΣΑ)
  • 92 διοικητικών (ΟΑΣΑ)

Η πλήρης δήλωση του κ. Ταστάνη: 
Πριν από δύο χρόνια που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Οργανισμού, βάλαμε πολύ ψηλά τον πήχη για να κρατήσουμε όρθιες τις δημόσιες συγκοινωνίες της Αθήνας.

Βασική προτεραιότητά μας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ήταν και είναι η εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης, εξυγίανσης και αναβάθμισης του συστήματος αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας. 

Ένα σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με το οποίο αποσκοπούμε οι πολίτες να μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από επιλογή τους και όχι μόνο από ανάγκη, σε συνθήκες ασφάλειας, υγιεινής και με συνεπή δρομολόγια στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε το όραμά μας και να κερδίσουμε αυτή τη μάχη θεωρούμε ότι καθοριστικός και αναντικατάστατος είναι ο ρόλος των χιλιάδων εργαζομένων του Ομίλου, που μοχθούν καθημερινά και σε αντίξοες συνθήκες να φέρουν σε πέρας το μεταφορικό έργο.

Οι οργανισμοί δυστυχώς λειτουργούν σήμερα με σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό. Αρκεί να σας αναφέρω ότι από το 2009 ως το 2015 ο ΟΑΣΑ υπέστη μείωση του προσωπικού του κατά 57%, η ΟΣΥ μείωση σε οδηγούς κατά 34% και η ΣΤΑΣΥ μείωση σε ηλεκτροδηγούς κατά 6%. 

Για το λόγο αυτό οι Διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου έχουμε υποβάλει αιτήματα για την κάλυψη κενών θέσεων σε προσωπικό.

Ειδικότερα για την πρόσληψη 495 οδηγών, 201 τεχνιτών και 52 διοικητικών για την ΟΣΥ, 130 ηλεκτροδηγών και 170 τεχνιτών για την ΣΤΑΣΥ, 166 Ελεγκτών κομίστρου για τον ΟΑΣΑ και 92 διοικητικών για την υποστήριξη της τηλεματικής, του ΑΣΣΚ και των οικονομικών υπηρεσιών του ΟΑΣΑ. 

Ελπίζουμε, σύντομα να πάρουμε το «πράσινο φως» γι’ αυτές τις προσλήψεις που είναι απολύτως αναγκαίες για τη βελτίωση στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου