Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Κύπρος: Οδηγός βρήκε στο λεωφορείο του τσαντάκι με €10.000

Η εντιμότητα και ο επαγγελματισμός του 54χρονου οδηγού λεωφορείου του ΟΣΕΛ Κώστα Τάνου από τη Λακατάμια, ήταν η αιτία που ηλικιωμένος κύριος έχει αυτή τη στιγμή στο χέρι του τις οικονομίες του, που ήταν περίπου €10.000.

Ο οδηγός του λεωφορείου, εκτελούσε το δρομολόγιο 200 του ΟΣΕΛ, από τον σταθμό Αρεδιού προς Γενικό Νοσοκομείο και Μακάρειο Στάδιο. Όταν ολοκλήρωσε το δρομολόγιο και στάθμευσε για διάλειμμα στον σταθμό του Μακαρείου Σταδίου, διαπίστωσε ότι κοντά στο διαχωριστικό της θέσης του οδηγού υπήρχε μια τσαντούλα. Την άνοιξε και είδε ότι είχε μέσα πολλά χαρτονομίσματα, χαρτιά τράπεζας και άλλα.

Θυμήθηκε ότι κάποιος ηλικιωμένος επιβάτης, που ανέβηκε στα μέσα της διαδρομής και κατέβηκε στο Γενικό Νοσοκομείο, κρατούσε μια τέτοια τσαντούλα. 

Προφανώς, την άφησε στο διαχωριστικό του οδηγού όταν πλήρωσε το εισιτήριο και μετά την ξέχασε και η τσαντούλα ξέπεσε. Μετά μάλλον δεν την αναζήτησε.

Ο οδηγός Κώστας Τάνος, ενημέρωσε αμέσως τον υπεύθυνο δρομολογητή των διαδρομών που εργάζεται, λέγοντάς του τα συμβάντα. Συμφώνησαν να μην καθυστερήσει και να πραγματοποιήσει το επόμενο δρομολόγιο και μετά να πάνε στην Αστυνομία να δώσουν την τσαντούλα με τις €10.000 και τα στοιχεία του δικαιούχου τους, που ήταν το όνομα που αναγραφόταν στα στοιχεία και το χαρτί τράπεζας που υπήρχε μέσα.

Κατά το δρομολόγιο, στη στάση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο οδηγός έψαχνε τα πρόσωπα που κινούνταν στην περιοχή και παρατήρησε ένα ηλικιωμένο πρόσωπο, που έμοιαζε πολύ με τον επιβάτη που θυμόταν ότι πιθανό να άφησε την τσαντούλα με τα λεφτά.

Κατέβηκε, βρήκε τον συγκεκριμένο άνθρωπο και μετά από μια σύντομη ανάκριση, διαπίστωσε ότι πράγματι ήταν το όνομα που αναγραφόταν στα στοιχεία που βρίσκονταν μαζί με τα λεφτά. 

Αν και προς στιγμή ο εν λόγω άνθρωπος δεν αντιλήφθηκε ότι έχασε τη μικρή περιουσία που μετέφερε, μετά συνειδητοποίησε πως δεν τα είχε μαζί του. 

Εξήγησε ότι λόγω του θορύβου και των ψιθύρων, είχε πάει λίγο νωρίτερα σε τράπεζα και απέσυρε τις οικονομίες του και ήταν αυτές στο τσαντάκι.

Συγκινημένος από την ευαισθησία και ανθρωπιά του οδηγού του ΟΣΕΛ, πρότεινε σημαντική αμοιβή, που ο οδηγός αρνήθηκε, οπότε οι δύο χώρισαν με μια χειραψία. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου