Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Συνδικάτο ΟΑΣΘ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για το ασυμβίβαστο εργαζομένου - μετόχου

Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά Υπουργικής Απόφασης του υπουργείου Υποδομών κατέθεσε το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Σε αυτή όπως τονίζει το Συνδικάτο εισάγεται το ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του εργαζομένου και της ιδιότητας του μετόχου ή στελέχους ή εργαζόμενο σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό. Αυτό βρίσκει αντίθετο το Συνδικάτο, γι΄ αυτό κατατέθηκε και η αίτηση.

"Υπάρχει μια υπουργική απόφαση η όποια τροποποιεί τον κανονισμό Γ' του ΟΑΣΘ που άφορα τους εργαζόμενους και λέει ότι δεν μπορεί να είναι οι εργαζόμενοι μέτοχοι σε εταιρείες που συνεργάζεται ο ΟΑΣΘ. Εμείς διαφωνούμε και καταθέσαμε την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ", τόνισε στο thestival.gr, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Στην αίτηση ακύρωση αναφέρεται: 
"Περιορισμοί της οικονομικής ελευθερίας συνιστούν εξαιρετικά μέτρα, το οποίο καθίσταται συνταγματικά ανεκτό εφόσον δικαιολογείται από για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και πάντως "πρέπει να προβλέπονται με βάση γενικά, αντικειμενικά και προσφορά κριτήρια και να λαμβάνεται στο πλαίσιο της αρχής της αναλογικότητος" (ΣτΕ 3199/2003, 1909/2001 Ολομ., κα)".

"Στην προκειμένη περίπτωση όμως ελλείπει λόγος δημοσίου συμφέροντος που να δικαιολογεί την θέσπιση του περιορισμού αυτού, αφού δεν προκύπτει από τον εξουσιοδοτικό νόμο, τις προπαρασκευαστικές εργασίες ή την ίδια την προσβαλλόμενη απόφαση γιατί η συμμετοχή εργαζομένων του ΟΑΣΘ σε επιχειρήσεις, κατ' ενάσκηση του σχετικού συνταγματικού τους δικαιώματος, καθιστά άνευ ετέρου αθέμιτη τη συναλλαγή των τελευταίων με τον οργανισμό", τονίζεται μεταξύ άλλων στην αίτηση κατά της απόφαση του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε την αίτηση ακύρωσης:



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου