Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Η απάντηση του ΟΑΣΘ στα δημοσιεύματα, για υπερτιμολογήσεις και αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό, για προμήθεια υλικών

Προκαλεί πράγματι ερωτηματικά η περίεργη σύμπτωση στο συντονισμό ορισμένων ηλεκτρονικών μέσων, εφημερίδων και «δημοσιογράφων».

Θαρρείς και «κάποιος» δίνει την εντολή ενεργοποίησης και ξαφνικά όλοι μαζί οι προηγούμενοι αρχίζουν και γράφουν «τυχαία» για ένα συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα της εβδομάδας αυτής λοιπόν ήταν οι συμβάσεις και οι αναθέσεις εργασ
ιών από τον Ο.Α.Σ.Θ.. 

Είναι εμφανής ο πανικός τους από τα οικονομικά αποτελέσματα του τετραμήνου που έχει ανακοινώσει η νέα Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. και από την εντυπωσιακή εξοικονόμηση πόρων που έγινε προς όφελος του Δημοσίου. Θα εκπλαγούν μόλις ανακοινωθούν επίσημα και τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου πενταμήνου…

Η συγκεκριμένη ομάδα («δημοσιογράφοι» - εφημερίδες - συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μέσα) ανακάλυψε «στραβοτιμονιές του Ο.Α.Σ.Θ. για αναθέσεις συμβάσεων χωρίς διαγωνισμούς και υπερτιμολογήσεις στην αγορά αναλωσίμων».

Αυτοί και οι φίλοι τους, που είχαν καταστήσει τον Ο.Α.Σ.Θ. φέουδό τους, είναι οι ίδιοι που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν πάρει χαμπάρι, για τα όργια με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμούς, συμβάσεων εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες κολλητών και φίλων, για το όργιο κατασπατάλησης πόρων του Οργανισμού και το πάρτι που είχαν στήσει σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου απομυζώντας ασύστολα εκατομμύρια ευρώ.
  • Είναι αυτοί που δεν είχαν πληροφορηθεί τίποτα τόσα χρόνια για τις «χρυσές» συμβάσεις με απευθείας ανάθεση σε εταιρείες κολλητών με πενταπλάσιο κόστος.
  • Είναι αυτοί που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το γεγονός ότι τα λεωφορεία που μετέφεραν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ήταν ασυντήρητα για πάνω από πέντε χρόνια.
  • Είναι αυτοί που δεν είχαν ακούσει, ενώ η Θεσσαλονίκη βοούσε, για το όργιο διορισμών κολλητών και κουμπάρων στον Ο.Α.Σ.Θ., ούτε για τις χιλιάδες ευρώ που πλήρωναν υποψήφιοι εργαζόμενοι στους επιτήδειους για να διοριστούν στον Ο.Α.Σ.Θ.
  • Είναι αυτοί που δε γνώριζαν τίποτα τόσα χρόνια για το όργιο συναλλαγών με μαύρο χρήμα, που αφορούσε στις αγοραπωλησίες των μετοχών του Ο.Α.Σ.Θ.
  • Είναι αυτοί που δεν είχανε ενημέρωση για το γεγονός ότι από το 1990 μέχρι και το 2016, το ελληνικό κράτος είχε επιδοτήσει με πάνω από 2 δις ευρώ τον Ο.Α.Σ.Θ.
  • Είναι αυτοί που δεν αναρωτήθηκαν γιατί ποτέ τόσα χρόνια δεν είχε δημοσιοποιηθεί κανένας ισολογισμός του Ο.Α.Σ.Θ.
  • Είναι αυτοί που δεν ήξεραν για το δίχτυ προστασίας που είχαν απλώσει στη παλιά Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. «φιλικά» μέσα και εφημερίδες έχοντας λάβει φυσικά από πριν την απαραίτητη «χορηγία».
Τους φαίνεται παράξενο πως μια νέα Διοίκηση καταφέρνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κάνει τόσο μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων προς όφελος του Δημοσίου.

Τους φαίνεται αδιανόητο ότι μια νέα Διοίκηση επιλέγει τη φθηνότερη (κατά 120 χιλιάδες ευρώ) προσφορά διαγωνιζόμενου για την καθαριότητα των λεωφορείων και μειοδότη του διαγωνισμού και δεν συνεχίζει τη παράνομη ανάθεση της καθαριότητας στον προηγούμενο εργολάβο.

Τους ενημερώνουμε για να μην πούνε μετά ότι δεν το ήξεραν. Για όλες τις προμήθειες υλικών, ανταλλακτικών (ελαστικών, ελαιολιπαντικών, συσσωρευτών κ.τ.λ.) και τις αναθέσεις εργασιών, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ έχουν ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμοί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/16.

Τέλος, ενημερώνουμε όλους τους «ενδιαφερόμενους» εραστές της νομιμότητας, ότι σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα προηγούμενα και για πολλά άλλα σε άλλες αίθουσες και στους καθ’ ύλην αρμόδιους. 





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου