Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Οι… συμμορίες που ξαφρίζουν επιβάτες στα ΜΜΜ

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι καθημερινές κλοπές στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκαλώντας την αγανάκτηση του επιβατικού κοινού το οποίο καθημερινά προχωρά ακόμα και σε αναρτήσεις στα social media προκειμένου να «προειδοποιήσει» τους ανυποψίαστους επιβάτες!

Αν και κάθε δύο λεπτά το μετρό και ο ηλεκτρικός ανακοινώνει στους σταθμούς ότι πρέπει οι επιβάτες να είναι προσεκτικοί με τα προσωπικά τους αντικείμενα, αυτό δεν αποτελεί μέτρο καταστολής των «πλιάτσικων» που γίνεται κάθε μέρα σε μετρό, ηλεκτρικό αλλά και λεωφορεία.

Μάλιστα πλέον για τους καθημερινούς χρήστες των μέσων σταθερής τροχιάς οι … «γνωστοί - άγνωστοι» δρουν σε συγκεκριμένους σταθμούς και με συγκεκριμένα κριτήρια.

Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το τελευταίο διάστημα αγαναχτισμένοι πλέον που βλέπουν τις «σπείρες» να δρουν ανενόχλητες, προειδοποιούν τους επιβάτες με αναρτήσεις αλλά και συχνές συζητήσεις μέσα στα μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και οι πληροφορίες όλων φτιάχνουν το προφίλ όσων πρέπει να … αποφεύγουμε αλλά και ποιοι είναι οι «κόκκινοι» σταθμοί για τον ηλεκτρικό και το μετρό που γίνονται οι περισσότερες «επιχειρήσεις» καθημερινά!

Για τον ηλεκτρικό σταθμό όπως ενημερώνουν πολλοί επιβάτες η … συμμορία μικροκλεφτών επιχειρεί μεταξύ των σταθμών Μοναστηράκι και Κάτω Πατήσια.

Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για καθημερινές αρπαγές πορτοφολιών αλλά και άλλων αντικειμένων μέσα από τσάντες, αλλά και τσέπες μπουφάν και παντελονιών.

Οι περιγραφές συνάδουν στα εξής:
  • 4-5 αγόρια περίπου 20-25 ετών, που μπαίνουν όλα μαζί σε βαγόνια τα οποία έχουν πολύ κόσμο.
  • Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι κρατάνε στο χέρι μπουφάν!Αυτός είναι και ο τρόπος να κρύβουν ότι «αλιεύουν» από τους επιβάτες.
  • Κάποιοι από αυτούς προκαλούν συνήθως φασαρία για να αποσπάσουν την προσοχή των θυμάτων.
  • Η … συμμορία συμπληρώνεται και από κάποιες γυναίκες οι οποίες κάθονται έξω από τον σταθμό και επεμβαίνουν όταν χρειαστεί για να …βοηθήσουν κάποιον από τους συνεργούς τους αν γίνει αντιληπτός.
Για το μετρό οι … «κόκκινοι» σταθμοί είναι από την Ακρόπολη μέχρι Ομόνοια.

Ανάλογη δράση υπάρχει και σε πολλές λεωφορειακές γραμμές που παρουσιάζουν μεγάλη επιβατική κίνηση.

Ελπίζουμε οι πληροφορίες που αλιεύσαμε ως χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και από επιβάτες που κάνουν προσωπικές αναρτήσεις θα είναι χρήσιμες σε κάποιους που μπαίνουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει.

Στους δύσκολους καιρούς όλοι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση… 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου