Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Επικυρώθηκε η συμφωνία ΟΑΣΘ - ΕΛΒΟ για την επισκευή των λεωφορείων (Βίντεο)

Με την επικύρωση μιας σημαντικής συμφωνίας ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του Στ. Παππάς, ο ΟΑΣΘ ξεκίνησε τη συνεργασία του με την ΕΛΒΟ, καθώς παρότι έχει δικό του επισκευαστικό τμήμα, τα προβλήματα είναι μεγάλα και δεν προλαβαίνει.

Όπως σημείωσε, στο βαθμό που αυτή η συνεργασία περπατήσει καλά, θα διευρυνθεί έτσι ώστε και ο ΟΑΣΘ να εξυπηρετηθεί, αλλά και η ΕΛΒΟ. «Η συνεργασία αυτή θα προχωρά λεωφορείο το λεωφορείο», είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Παππάς.

Δήλωσε ακόμη ότι το 5μηνο που ανέλαβε η καινούργια διοίκηση τη διαχείριση - εκκαθάριση τα προβλήματα ήταν πολλαπλά, όχι μόνο από πολιτικές και διαχειριστικές ευθύνες αλλά και έχουν σχέση και με το πως αυτός ο τεράστιος στόλος όπου τα λεωφορεία του είναι πρόωρα γερασμένα. 

«Αυτό το είχα καταλάβει από τις αλλεπάλληλες βλάβες αλλά σήμερα που το είδα με τα μάτια μου όχι απλά το επιβεβαίωσα αλλά έπαθα σοκ»

Όπως είπε λεωφορεία του στόλου είχαν να συντηρηθούν 3-5 χρόνια «δεν μπορούν να κυκλοφορούν καθώς είναι δημόσιος κίνδυνος και πρέπει να επισκευαστούν. Έχουν χρόνο ζωής ακόμα αν τα κάνουμε σωστή επισκευή».

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 5 για επισκευή ενώ η συμφωνία προβλέπει την επισκευή 8.  

Ο Δημήτρης Κατερτζής, γενικός εμπορικός διευθυντής της ΕΛΒΟ δήλωσε ευχαριστημένος που σήμερα σφραγίζεται και τυπικά η συνεργασία με τον ΟΑΣΘ «η οποία ευελπιστούμε ότι θα τραβήξει σε βάθος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι ίσως η πρώτη φορά που η ΕΛΒΟ μπαίνει στο παιχνίδι της συντήρησης και αναβάθμισης λεωφορείων. Είναι λυπηρό που τα λεωφορεία έστω και μετά από 14 χρόνια φτάνουν εδώ σε κακή κατάσταση που σημαίνει ότι υπάρχει κενό στη συντήρηση τους», σημείωσε. 


ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου