Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω τις 24ωρης απεργίας σε μετρό και τραμ

Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό αύριο, ημέρα κατά την οποία θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό και του τραμ.

Αντιδράσεις προκαλεί η κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου λήψης απεργιακών αποφάσεων από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Μέχρι στιγμής η ΓΣΕΕ, έχει στείλει επιστολή στους βουλευτές και καλεί σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Δευτέρας ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα, 15 του Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Ταυτόχρονα, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μμ την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Σε προκήρυξη 24ωρης απεργίας προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. 

Παράλληλα την ίδια ημέρα ακινητοποιούνται και τα τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, αντιδρώντας επίσης στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ταυτόχρονα δένουν κάβους τα πλοία σε όλη τη χώρα την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου