Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Καταγγελίες, για εσκεμμένες καθυστερήσεις, στην εκτέλεση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ

Σάρκα και οστά φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει το θρυλούμενο «σαμποτάζ» στον ΟΑΣΘ η απόπειρα, δηλαδή, κάποιων εργαζομένων να μεγιστοποιήσουν τα ήδη πολλά προβλήματα στα δρομολόγια από τότε που ο πολύπαθος οργανισμός αποϊδιωτικοποιήθηκε. 

Μέχρι τώρα οι καταγγελίες κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα, για εσκεμμένες καθυστερήσεις στην εκτέλεση δρομολογίων οι οποίες επιτείνουν τα προβλήματα και κυρίως προκαλούν τις διαμαρτυρίες του κοινού.

Τώρα, τα φημολογούμενα αρχίζουν να καταγράφονται από πολίτες, οι οποίοι προσφεύγουν εγγράφως στη διοίκηση καταγγέλλοντας απαράδεκτες συμπεριφορές.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Ν.Α. από το Φίλυρο, ο οποίος καταγγέλλει περιστατικό που συνέβη στον τερματικό σταθμό των Σαράντα Εκκλησιών το Σάββατο 25/11.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ανέβηκε σε λεωφορείο στις 13.30 και μαζί με τη σύζυγό του ακύρωσαν τα εισιτήριά τους, ωστόσο το δρομολόγιο δεν ξεκίνησε στις 13.50 όπως αναγραφόταν στο πρόγραμμα.

«Οταν διαμαρτυρηθήκαμε», λέει ο καταγγέλλων, «μετά από είκοσι λεπτά, γιατί δεν έφευγε το λεωφορείο, ο σταθμάρχης απάντησε ότι δεν υπήρχε οδηγός και ότι θα έφευγε στις 14.25».

Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό αφού, όπως καταγγέλλει ο πολίτης, «οι οδηγοί που βρίσκονταν στο σταθμαρχείο μας ενέπαιζαν και μας έλεγαν να βρούμε το δίκιο μας στον κ. Παππά».

Ο Ν.Α. ζητά έγγραφη απάντηση από τη διοίκηση για ποιο λόγο δεν έγινε το συγκεκριμένο δρομολόγιο και ποιος είχε την ευθύνη να τους ειδοποιήσει ότι δεν θα γίνει το δρομολόγιο, εφόσον καθόταν μέσα στο λεωφορείο και είχαν ακυρώσει τα εισιτήριά τους.

Όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση έδωσε εντολή να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία για το περιστατικό, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι και το πρώτο.

Θυμίζουμε ότι σε άλλο περιστατικό που έχει καταγγελθεί πριν από λίγο μόλις καιρό, οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε το δρομολόγιο και εγκατέλειψε το όχημα στον δρόμο επειδή είχε εκνευρισθεί από παρατηρήσεις των επιβατών, και επέστρεψε μετά από είκοσι λεπτά. Και για το περιστατικό αυτό είχε κινηθεί διαδικασία ελέγχου.

Στο μεταξύ, κι ενώ οι πρώην μεγαλομέτοχοι του ΟΑΣΘ φαίνεται ότι έχουν ρίξει όλο το βάρος στη νομική μάχη που θα δοθεί στο ΣτΕ σε ενάμιση μήνα από σήμερα, σε επικοινωνιακό επίπεδο την αντίδραση στην αποϊδιωτικοποίηση συντηρούν οι μικρομέτοχοι.

Έτσι, το περασμένο Σάββατο συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και ο εκπρόσωπος του συντονιστικού τους οργάνου, Ανέστης Πολυχρονίδης, δήλωσε ότι «από τη μια μέρα στην άλλη δημεύτηκαν οι περιουσίες μας, αλλά το 90% των μετόχων είναι μικρομέτοχοι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, και κατέχουν το πολύ το 1/8 μιας ακέραιης μετοχής, γι' αυτό και ο ΟΑΣΘ ήταν για 60 χρόνια ένας πολυμετοχικός οργανισμός λαϊκής βάσης». 

ΠΗΓΗ: efsyn.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου