Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Λονδίνο: Λεωφορείο με υπηρεσία αφύπνισης

Αν κινείστε με λεωφορεία έχετε πιθανώς βρεθεί στην αμήχανη θέση να πέσει στον ώμο σας το κεφάλι του διπλανού. Ή απλώς είστε ο διπλανός και τότε η αμηχανία γίνεται ντροπή! 

Από το επόμενο φθινόπωρο τέτοιου είδους προβλήματα θα βρουν τη λύση τους στο Snoozliner, το υπνολεωφορείο αν προσπαθήσουμε να μεταφράσουμε αυτό το όνομα.

Η εταιρεία Simba που παράγει ακριβά στρώματα και τα πουλάει σε (όχι μόνο) διάσημους πελάτες διεξήγαγε μια έρευνα πριν από μερικούς μήνες και τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι Βρετανοί στο συντριπτικό ποσοστό του 94% κοιμούνται μέσα στα μέσα μεταφοράς. 

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που ετησίως κάνουν περισσότερα από 60 χλμ. παραπάνω καθώς έχουν χάσει τη στάση τους, ενώ ξοδεύουν και 30 λίρες περισσότερο από το κανονικό μιας και πρέπει να επιστρέψουν στον προορισμό τους.

Και έτσι στην Simba σκέφτηκαν πως αφού εκείνοι φτιάχνουν στρώματα και αφού οι άνθρωποι κοιμούνται στα λεωφορεία, γιατί να μην φτιάξουν ένα λεωφορείο με κρεβάτια; 

Αυτό είναι το Snoozeliner που περιλαμβάνει 14 κουκέτες με κρεβάτια για να μπορεί ο επιβάτης να κοιμηθεί ανενόχλητος. Το Snoozeliner θα εξοπλίζεται με τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογές ώστε ο επιβάτης να επισημαίνει την στάση στην οποία θα θέλει να αποβιβαστεί και να τον ξυπνούν οι υπάλληλοι που θα έχουν αυτό το καθήκον.

Οι κουκέτες θα είναι εξοπλισμένες με μάσκες ύπνου, νερό, αναψυκτικά και άλλα, ενώ θα διαθέτει χαλαρωτικό φωτισμό (για να κοιμάσαι ακόμη και όταν δεν θέλεις). 

Το λεωφορείο - ξενοδοχείο θα μπει σε οκτώ γραμμές μέσων μεταφοράς στην Αγγλία όπως υποστηρίζει η εταιρεία. 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου