Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Σπίρτζης: Καμία καθυστέρηση στη μεταφορά του αμαξοστασίου του Ελληνικού

«Τον Ιούνιο του 2018 θα παραχωρηθεί το Ελληνικό στον επενδυτή» τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επιπλέον επέρριψε στους ίδιους τους επενδυτές την ευθύνη για την καθυστέρηση της μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου της ΟΣΥ (σσ: Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ), που καλύπτει έκταση 80.000 τμ και φιλοξενεί 370 λεωφορεία.

«Καμία καθυστέρηση δεν υπάρχει από πλευράς κυβέρνησης για το Ελληνικό. Σε ό,τι αφορά την μετεγκατάσταση της ΟΣΥ, ο επενδυτής κατέθεσε το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης το καλοκαίρι του 2017 και με καθυστέρηση 7 μηνών» είπε ο κ. Σπίρτζης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

«Αν οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία είχε τέτοια καθυστέρηση, καταλαβαίνετε τι θα γινόταν. Χωρίς σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης, δεν μπορούσε να γίνει καμία μελέτη για τη μεταφορά του αμαξοστασίου» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι «η παράδοση του Ελληνικού, όπως προβλέπει η συμφωνία, πρέπει να γίνει εντός τριών μηνών μετά την παράδοση των μετοχών».

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινόπουλος αντέτεινε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της συμφωνίας, όταν -όπως είπε- ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, διαβεβαίωνε ότι έως τέλος του έτους θα έμπαιναν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό.

«Αν ο επενδυτής είχε προχωρήσει σε αυτά που όφειλε, θα μπορούσε μέχρι τέλος του έτους να προχωρήσουν οι εργασίες και να μπουν οι μπουλντόζες» απάντησε ο κ. Σπίρτζης και κατέληξε:

Η ΟΣΥ έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες και δραστηριότητες για να μεταφερθούν σε άλλα αμαξοστάσια τα λεωφορεία της και να ευχηθούμε να μην υπάρχει καμία άλλη καθυστέρηση από πλευράς επενδυτή για να προχωρήσει η επένδυση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου