Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Δικαστική απόφαση αθώωσης προέδρου ΟΣΜΕ


Αθήνα 11 Δεκέμβρη 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Θεμιστοκλής Αμπλάς για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που του είχε υποβάλει ο πρώην Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, Δημήτριος Χαιρόπουλος, επειδή σε τοπικό κανάλι είχε καταγγείλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του σε βάρος εργαζόμενης του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.

Ο μηνυτής, αντιλαμβανόμενος την απουσία οποιασδήποτε βασιμότητας στη μήνυσή του, κατά την έναρξη της διαδικασίας την ανακάλεσε, η ανάκληση όμως δεν έγινε δεκτή από τον Πρόεδρό μας, διότι επιθυμούσε την κατ’ ουσίαν εξέταση της άδικης κατηγορίας σε βάρος του και την αθώωσή του, και έτσι η δίκη πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Εξετάστηκαν μάρτυρες εργαζόμενοι της επιχείρησης και η ίδια η παθούσα, οι οποίοι άπαντες επιβεβαίωσαν την αλήθεια όσων είχε καταγγείλει ο Πρόεδρός μας τότε, όχι μόνο σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αλλά και με δελτία τύπου και καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές.

Η υποβολή μηνύσεων κατά συνδικαλιστών, επειδή επιτελούν το ρόλο που το Σύνταγμα τους απονέμει για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σκοπό έχει τον εκφοβισμό και την κάμψη του ηθικού μας.

Η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης έχει ως αποτέλεσμα την επί χρόνια ταλαιπωρία μας στις αίθουσες των Δικαστηρίων, ακόμα και όταν οι μηνυτές, όπως εν προκειμένω, απλώς υποβάλλουν μια μήνυση για εκφοβισμό, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να την υποστηρίξουν όταν φθάνει να εκδικαστεί, λόγω της αβασιμότητάς της.

Δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα μας φιμώσουν και τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να θέσει φραγμό στην άσκηση των δικαιωμάτων που μας παρέχει ο νόμος για την προάσπιση των εργαζομένων.

Ο ρόλος μας ως συνδικαλιστών πολύ συχνά προϋποθέτει σκληρή σύγκρουση με τους εργοδότες.

Ωστόσο, η σοβαρότητα με την οποία επιτελούμε το ρόλο μας ακόμα και σε στιγμές σκληρής σύγκρουσης, εξασφαλίζει ότι δεν υπερβαίνουμε τα όρια της σύννομης άσκησης των δικαιωμάτων μας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δικαιωνόμαστε πανηγυρικά από τη Δικαιοσύνη και να πέφτουν στο κενό όλες οι προσπάθειες εκφοβισμού μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται...



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου