Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ηλεκτρονικά εισιτήρια και στα περίπτερα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και απ' το περίπτερο μπορεί πια να προμηθεύεται το επιβατικό κοινό, αν και για την ώρα εκτός των σταθμών του μετρό, μόλις 200 περίπτερα στην Αθήνα έχουν εφοδιαστεί με νέα εισιτήρια.

Ειδικότερα, διαθέτουν πια φακέλους με τα εισιτήρια των 10+1 διαδρομών, τόσο του κανονικού κομίστρου που κοστίζει 13 ευρώ (έκπτωση) όσο και του μειωμένου, έναντι 6 ευρώ. Επίσης έχουν εφοδιαστεί με φακέλους 5 εισιτηρίων μειωμένου κομίστρου, αξίας 3 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται εκείνοι που χρησιμοποιούν κυρίως λεωφορεία και τρόλεϊ, δεν τους βολεύει να μεταβούν σε κάποιον σταθμό για να αγοράσουν εισιτήριο και γενικά δεν επιθυμούν την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας.

Ο αριθμός βέβαια δεν είναι επαρκής για να τους καλύψει όλους, όμως ο ΟΑΣΑ σχεδιάζει τον εφοδιασμό ολοένα και περισσοτέρων περιπτέρων με ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Εξάλλου τα περισσότερα απ' τα παραπάνω περίπτερα που ήδη διαθέτουν ηλεκτρονικό εισιτήριο, έχουν προμηθευτεί και το ειδικό POS που θα επιτρέπει την επαναφόρτιση του εισιτηρίου.

Ο ΟΑΣΑ συστήνει άλλωστε στο επιβατικό κοινό να μην πετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά να το επαναφορτίζει, ενώ μέχρι το τέλος του 2017 όσοι έχουν ακόμα αχρησιμοποίητα χάρτινα εισιτήρια του παλαιού τύπου μπορούν να τα ανταλλάξουν με ηλεκτρονικό.

Επίσης, ο ΟΑΣΑ, προτρέπει το επιβατικό κοινό στην αγορά προϊόντων με πολλά εισιτήρια, είτε μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ATH.ENA Ticket), είτε μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας (ATH.ENA Card), ώστε να επωφεληθεί από τη νέα εκπτωτική πολιτική, εξοικονομώντας χρόνο.

Για παράδειγμα:
  • Την αγορά των 10+1 εισιτηρίων, η οποία αντιστοιχεί σε 11 διαδρομές. Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ, αποτελώντας τη φθηνότερη επιλογή.
  • Την αγορά του 5πλού εισιτηρίου, η οποία αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές. Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,30 ευρώ, αποτελώντας τη δεύτερη φθηνότερη επιλογή.
  • Την αγορά του 2πλού ενιαίου εισιτηρίου, η οποία αντιστοιχεί σε 2 διαδρομές (μετ’ επιστροφής). Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,35 ευρώ.
Παράλληλα, για τους μεμονωμένους ή περιστασιακούς χρήστες που χρησιμοποιούν ολόκληρο κόμιστρο, προτείνεται, ακόμη, η προμήθεια ανώνυμης ηλεκτρονικής κάρτας και η φόρτισή της με αποθηκευμένη αξία.

Για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου (άτομα ηλικίας άνω των 65, πολύτεκνοι, νέοι ηλικίας κάτω των 18 ετών, φοιτητές) συστήνεται η προμήθεια προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας και η φόρτισή της, είτε από τα «Αυτόματα Μηχανήματα», είτε από το διαδίκτυο (HYPERLINK "http://www.athenacard.gr"). 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου