Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΚΤΕΛ Θεσ/κης: Ανάπτυξη με καινοτομίες, εκτός του κρατισμού...

Ανάπτυξη με έμφαση στην καινοτομία, τη σύγχρονη εξυπηρέτηση και την ανταγωνιστικότητα προβάλλει το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ως το μεγάλο του ατού εν όψει της απελευθέρωσης των μεταφορών, το 2019. 

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προετοιμάζεται, προκειμένου να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό, καθώς μπορεί να είναι σήμερα «κραταιό» στις υπεραστικές μετακινήσεις, όμως ούτε την τύχη του ΟΑΣΘ επιθυμεί, ούτε να μείνει ουραγός στις εξελίξεις. Αντιθέτως, προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις και να διατηρήσει την κυριαρχία του στο συγκεκριμένο τομέα και το 2019.

Το μοντέλο ανάπτυξης του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που αποδεικνύεται από τα πλέον καινοτόμα στην Ελλάδα, αποδεικνύει πως υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός του κρατισμού...

Έτσι έχει μπει σε τροχιά εκσυγχρονισμού τα τελευταία χρόνια, με τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών να στοχεύει πρωτίστως στην αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών, αλλά και στην ευκολότερη διαχείριση των κρατήσεων και του στόλου λεωφορείων της εταιρείας. 

Κερδίζει έτσι διαρκώς μεγαλύτερο μέγεθος της αγοράς των υπεραστικών μετακινήσεων, αποτελώντας σήμερα ίσως το πιο σύγχρονο ΚΤΕΛ της χώρας.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία, αλλά και με στόχο την εναρμόνιση με την πιο πρόσφατη εθνική και κοινοτική νομοθεσία για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, όλα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που εκτελούν δρομολόγια εντός του Νομού Θεσσαλονίκης έχουν εξοπλιστεί με ειδικές ράμπες που επιτρέπουν την άνοδο και κάθοδο των αμαξιδίων ΑμεΑ. 

Δίνεται, έτσι, η δυνατότητα σε αυτή την ομάδα συνανθρώπων μας να κινηθούν μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των προορισμών εντός του Νομού με αυτόνομο τρόπο. 

Χαρακτηριστικό της επιτυχούς διαχείρισης των εξελίξεων είναι η αυξημένη επιβατική κίνηση. Σε όλες μάλιστα τις γραμμές... 

Σύγχρονες μετακινήσεις; Είναι εφικτές και μάλιστα με αποδείξεις: 

Βράβευση 
Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα σε ανασχεδιασμό του site της για να συνδυάσει τη λειτουργικότητα και τη διαδραστικότητα με μια μοντέρνα αισθητική. 

Μέσα από τον ιστότοπο ο μετακινούμενος μπορεί να αγοράσει και να εκτυπώσει το ηλεκτρονικό του εισιτήριο για τα δρομολόγια προς και από Αθήνα, να πληροφορηθεί για όλα τα δρομολόγια που παρέχει το ΚΤΕΛ, τις προσφορές, τα δικαιώματα των επιβατών, να εκδώσει βεβαίωση αντιτίμου αν είναι επαγγελματίας, αλλά και να σχολιάσει την ταξιδιωτική του εμπειρία. 

Το βραβείο στα e-volution awards 2017 με τα οποία βραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν, ήρθε ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας.

WiFi στο λεωφορείο 
Στο ίδιο κλίμα, σε όλα τα λεωφορεία έχει εγκατασταθεί WiFi ώστε να προσφέρεται δωρεάν πρόσβαση στο internet σε όλους τους επιβάτες. Μαζί με την παροχή ρεύματος για τη φόρτιση και λειτουργία ηλεκτρονικών συσκευών σε όλες τις θέσεις, την προβολή κινηματογραφικών ταινιών, τον κλιματισμό, τις πλήρως ρυθμιζόμενες θέσεις, τα WC εντός των λεωφορείων, έχει δοθεί όλη η προσοχή ώστε να εξασφαλίζεται ένα όσο το δυνατό πιο άνετο και ευχάριστο ταξίδι. Άλλωστε το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης διαθέτει έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους λεωφορείων στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.», Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, «αξιοποιούμε κάθε νέα τεχνολογική δυνατότητα ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών, να αναβαθμίσουμε την εξυπηρέτηση των πελατών μας και τελικά να προσφέρουμε ένα ταξίδι υψηλών και σύγχρονων προδιαγραφών». 

Τηλεματική 
Η οργανωτική αναβάθμιση, όμως, δεν τελειώνει εκεί που σταματά το βλέμμα του επιβάτη. Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει σύγχρονο σύστημα τηλεματικής για την παρακολούθηση του στόλου των λεωφορείων της. 

Καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να τον διαχειριστεί αποτελεσματικότερα, φθηνότερα και περιβαλλοντικά φιλικότερα. Ταυτόχρονα, μπορεί να αντιδράσει πιο άμεσα σε περιπτώσεις που για οποιονδήποτε λόγο χρειάζεται επέμβαση, βελτιώνοντας, έτσι, και τη συνολικότερη ασφάλεια του ταξιδιού.

Η Αθήνα 15' πιο κοντά 
Τέλος, δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός πως, μετά τη διάνοιξη και την παραχώρηση στην κυκλοφορία των νέων σηράγγων στα Τέμπη, ο χρόνος ταξιδιού από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της Αθήνας και αντίστροφα έχει συντομευτεί κατά 15', φέροντας τις δύο πόλεις ακόμη πιο κοντά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας. Εξάλλου, η ακρίβεια και η συνέπεια των δρομολογίων είναι αδιαμφισβήτητη. 

ΠΗΓΗ: voria.gr






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου