Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ: Καταγγέλλει τον επιζήμιο ρόλο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στη ΣΤΑΣΥ

Τον επιζήμιο ρόλο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στα σωματεία των Σταθερών Συγκοινωνιών (ηλεκτρικός, μετρό, τραμ) αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους.

Με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις των εν λόγω πλειοψηφιών σημειώνει: «Το "δούλεμα πάει σύννεφο" και από την κυβέρνηση και από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των Σωματείων. Οι παρατάξεις που διοικούν τα Σωματεία της ΣΤΑΣΥ "ανακάλυψαν" ξαφνικά ότι οι κυβερνήσεις μας δουλεύουν και ότι οι αστικές συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

(...) Όταν η ΔΑΣ τους καλούσε για οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια σε αυτήν την αντεργατική καταιγίδα, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στη ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ σφύριζαν αδιάφορα, ποτέ δεν οργάνωσαν κοινή πάλη εργαζομένων στα ΜΜΜ και επιβατικού κοινού. Αποδέχτηκαν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με όρους αγοράς και τώρα έχουν το θράσος να καλούν τάχα σε ενότητα.

Ταυτόχρονα, τυχοδιωκτικά προσαρμόζουν και αναπροσαρμόζουν το όποιο απεργιακό πρόγραμμα ανάλογα με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αποφασίζουν το πρωί κινητοποίηση και το απόγευμα την παίρνουν πίσω. Απεργεί η "Ένωση" στον ΗΣΑΠ και λειτουργεί το ΣΕΛΜΑ και αντίστροφα. Βάζουν απέναντι τους επιβάτες, απογοητεύουν τους εργαζόμενους. Έχουν καταργήσει και τις συλλογικές διαδικασίες. Δεν κάνουν Γενικές Συνελεύσεις».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στη ΣΤΑΣΥ να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των πλειοψηφιών. Παράλληλα, τους καλεί «να παλέψουμε σαν μια γροθιά» για τη «δημιουργία ενός Συνδικάτου στη ΣΤΑΣΥ. Για να σταματήσει η πολυδιάσπαση των εργαζομένων, να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά μέτρα (...) Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής μας». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου