Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Τα πρώτα Υδρογονοκίνητα τρένα στον κόσμο θα κυκλοφορήσουν στην Κάτω Σαξονία, στη Γερμανία

Μία παγκόσμια πρωτιά απέσπασε η Alstom καθώς έγινε η πρώτη εταιρεία που θα προμηθεύσει επιβατικά τρένα με καύσιμο το Υδρογόνο τα οποία μάλιστα θα αντικαταστήσουν ντιζελοκίνητα τρένα. 

Πρόκειται για 14 Coradia iLint για την περιοχή της Κάτω Σαξονίας της πρώτης περιοχής του Πλανήτη που θα αποκτήσει τρένα 100% φιλικά προς το περιβάλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Όλα τα μέρη που υπέγραψαν την σχετική σύμβαση προμήθειας αυτών των "οικολογικών" τρένων, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, συμφώνησαν ότι τα τρένα του μέλλοντος θα κινούνται με υδρογόνο, με μηδέν εκπομπές ρύπων και την πρωτιά έχει η περιοχή της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία. 

Η Alstom κατασκευάζει τα τρένα για λογαριασμό του τοπικού Οργανισμού Μεταφορών στο εργοστάσιο του Salzgitter και σχεδιάζεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους 2021.

Θα αντικαταστήσουν τα παλιά ρυπογόνα ντιζελοκίνητα τρένα και θα εκμηδενίσουν τις εκπομπές ρύπων. Η προμήθεια των υδρογονοκίνητων τρένων θα εξασφαλίζεται από ένα αυτόνομο σταθμό της Linde Group εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Alstom. 

Τα τρένα Coradia iLint θα μπορούν με ένα "γέμισμα" να καλύπτουν μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα φτάνοντας σε ταχύτητες μέχρι και 140χλμ/ώρα.

Στην υπογραφή της 9ης Νοεμβρίου μεταξύ της LNVG της Alstom και της Linde, εκτός από την προμήθεια, συμπεριλαμβάνεται και η τριακονταετή συντήρηση τους καθώς και η προμήθεια του Υδρογόνου στο Wolfsburg. 

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που έλαβε χώρα ήταν και η πρόσκληση του Υπουργού Οικονομίας και Μεταφορών της Κάτω Σαξονίας κ. Olaf Lies και άλλων συναδέλφων Υπουργών για να θαυμάσουν το πρωτότυπο Coradia Ilint το οποίο θα ξεκινήσει πιλοτικά δρομολόγια την ερχόμενη Άνοιξη, μαζί με ένα δεύτερο τρένο.

Τα Υδρογονοκίνητα τρένα θα συντηρούνται από την Alstom στο Μηχανοστάσιο του Bremenvorde το οποίο θα επεκταθεί για αυτό το λόγο.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου