Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η αταξία στα βιβλία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, παραλίγο να καταδικάσει δύο στελέχη του

Η αταξία στα φορολογικά βιβλία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας για πολλά χρόνια αποκαλύφθηκε χθες στη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, κατά την οποία αθωώθηκαν δύο στελέχη του συγκοινωνιακού φορέα που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση. 

Η υπόθεση αφορούσε στους δύο συνεταιρισμούς που διαθέτει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, τον προμηθευτικό και τον ασφαλιστικό. Έπειτα από καταγγελία της νέας διοίκησης έγινε έλεγχος από το ΣΔΟΕ και την εφορία και επιβλήθηκε πρόστιμο για όσα διαπιστώθηκαν. 

Όπως διαπιστώθηκε, είχαν γίνει κάποιες συναλλαγές χωρίς όμως να υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά, παρά μόνο κάποια πρόχειρα ανεπίσημα χαρτιά. 

Η περίοδος που ερευνήθηκε ήταν η πενταετία 2000-2005 και διαπιστώθηκε αταξία στην τήρηση των βιβλίων. Μάλιστα, εξωλογιστικά καταλογίστηκε το ποσό των 613.000 ευρώ. 

Όπως δε είπε η τότε ελέγκτρια της εφορίας, υπήρχε πρόβλημα με την ενημέρωση των βιβλίων του φορέα από το 1991 και ακόμα και όταν έκαναν τον έλεγχο, έβρισκαν παραστατικά πεταμένα στις αποθήκες από εκείνες τις χρονιές. 

Έτσι, οι εγγραφές στα βιβλία από τους συνεταιρισμούς δε συμφωνούσαν με τις εγγραφές των βιβλίων του ΚΤΕΛ. Μάλιστα, η ελέγκτρια είπε ότι ο έλεγχος δεν μπόρεσε να καταλήξει αν υπάρχει πραγματικό έλλειμμα και γι’ αυτό προχώρησε σε εξωλογιστικό καταλογισμό. 

Τελικά, το δικαστήριο δέχτηκε ότι επρόκειτο για αταξία και όχι για υπεξαίρεση από τα δύο στελέχη του φορέα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου